Osuuspankki ja Nordea tekevät huoltotöitä viikonloppuna, verkkopankissa on käyttökatko ja kortilla maksamisessa häiriöitä

Osuuspankin huoltokatko alkaa lauantaina illalla kello 22 ja päättyy sunnuntaina aamulla kello 10. Nordean huoltotyöt alkavat sunnuntaiaamuna kello 4 ja päättyvät kello 17.

Jussi Vehkasalo

Viikonloppuna Nordean ja Osuuspankin palvelukatkojen aikana verkkopankit ovat poissa käytöstä ja kortilla maksamisessa voi olla häiriöitä. Kuvituskuva.
Viikonloppuna Nordean ja Osuuspankin palvelukatkojen aikana verkkopankit ovat poissa käytöstä ja kortilla maksamisessa voi olla häiriöitä. Kuvituskuva.

Osuuspankki ja Nordea tekevät viikonloppuna huoltotöitä palveluissaan. Palvelukatkot vaikuttavat esimerkiksi verkko- ja mobiilipankkiin sekä korttimaksamiseen.

Osuuspankki kertoo tiedotteessaan, että lauantaista kello 22.00 alkaen sunnuntaiaamuun kello 10.00 pois käytöstä ovat esimerkiksi verkkopankki, mobiilipankki, Pivo-palvelu, verkkomaksaminen ja sähköinen tunnistautuminen OP-tunnuksilla.

Myös kortin debit-puolelta maksamisessa sekä käteisnostoissa tai -talletuksissa voi olla häiriöitä.

Nordean pankkipalveluiden katko alkaa sunnuntaina kello 4.00. Korttien osalta katkon arvioidaan päättyvän kello 14.00 ja muiden palveluiden osalta kello 17.00, pankkikonserni kertoo.

Huoltotöiden aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä, eikä pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Myös verkko- ja mobiilipankit ovat poissa käytöstä. Korttimaksaminen saattaa toimia esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta maksamisessa voi olla hitautta, eikä maksaminen välttämättä onnistu.