Imatran Ukonniemen taimitarha lähti ja jätti taakseen 11 hehtaarin kysymysmerkin — Viimeinen koiraharrastajien käytössä oleva kasvihuone pannaan maan tasalle keväällä, jolloin ideoidaan alueen tulevaisuutta

Ukonniemen taimitarha jätti tilalleen ison alueen tyhjää. Keväällä Imatran kaupunki kilpailuttaa ideoita alueen tulevaisuudesta.

Jasmin Ojalainen

Nuoskalumi aloitti Saksanpaimenkoiraliiton Imatran yhdistyksen harjoitushallina toimineen kasvihuoneen purkutyöt. Yhdistys jatkaa töitä keväällä.
Nuoskalumi aloitti Saksanpaimenkoiraliiton Imatran yhdistyksen harjoitushallina toimineen kasvihuoneen purkutyöt. Yhdistys jatkaa töitä keväällä.

Taimitarhan toiminta Imatran Ukonniemessä päättyi virallisesti vuoden vaihtumiseen. Vuokrasopimuksen umpeenjuoksu oli viimeinen muodollisuus, sillä syksyn aikana taimitarhalla ei ole tapahtunut enää mitään, kertoo Taimi-Tapion markkinointipäällikkö Matti Katajisto. Viimeisimmät seitsemästä kasvihuoneesta katosivat maisemasta jo kesän aikana.

— Edellisvuonna kasvatetut taimet varastoitiin ja lähetettiin viime keväänä. Sen jälkeen tuotannollista toimintaa ei ole ollut. Paikkoja on siivottu ja tavaraa viety pois.

Työntekijät eivät lähteneet mukaan

Tuotanto on siirtynyt pääosin Vierumäen taimitarhaan, sillä Imatran kaupunki halusi maat omaan käyttöönsä. Ukonniemestä lähti viimeisen vuoden aikana reilu viisi miljoonaa tainta ennen kasvihuoneiden purkamista. Kausityöntekijöiden viimeinen työpäivä Imatralla oli jo kesällä.

Katajiston mukaan työväelle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä Vierumäen tai Voimaan tarhalle.

— Ilmeisesti he löysivät muita työpaikkoja, eivätkä siirtyneet muualle meillä.

Viimeinen kasvihuone vielä koiraharrastajien

Vastuu alueen ainoasta kasvihuoneesta kuuluu tällä hetkellä Saksanpaimenkoiraliiton (SPL) imatralaiselle alaosastolle, joka on käyttänyt sitä harjoitushallinaan. Yhdistys on tehnyt käyttösopimuksen kaupungin kanssa, minkä myötä se suostui ottamaan kasvihuoneen purkamisen kontolleen. Nuoskalumi aloitti työt kuitenkin ennen aikojaan.

— Vajaa viikko sitten tuli puolet katosta alas, kertoo yhdistyksen tiedottaja Soile Mäntylä.

Yhdistyksen toimesta purkaminen alkaa todennäköisimmin heti lumien lähdettyä. Nyt palveluskoiraharrastajat ovat kaupungin vuokralaisena Kivimiehenkujalla varastokäytössä olleessa kiinteistössä.

Mäntylän mukaan koiraurheiluhalli kelpaisi, mutta sisäharrastusmahdollisuus voisi kasvattaa toimintakuluja vain kausittaiseen tarpeeseen. Yhdistys osti harjoituskentäksi jalostuneen hehtaarin maapläntin Salo-Issakasta vuonna 2016.

— Onhan isoja agilityhalleja rakennettu, mutta ne ovat niin jumalattoman kalliita. Olemme kuitenkin pieni, vajaan 40 jäsenen joukko.

Ideakilpailu keväällä

Noin 11 hehtaarin maa-alan uudelle käyttötarkoitukselle järjestetään yleinen aate- ja ideakilpailu, vahvistaa kaupunginkehitysjohtaja Topiantti Äikäs.

— Siihen on varattu jonkin verran määrärahaa ja nyt mietinnässä on se, onko kilpailu avoin vai kohdennettu tietylle taholle.

Äikään mukaan kilpailu on määrä saada aikaan on kevätlukukauden aikana. Seuraavan kerran ohjausryhmä pyörittelee sitä kokouksessaan helmikuussa, jonka jälkeen aikataulusta tiedetään enemmän.

— On keskusteltu myös mahdollisuudesta tehdä ulkotenniskenttiä tennishallin läheisyyteen. Tennishalli on mukana keskustelussa, mutta sitä ei meidän vastuualuemme budjetissa ole.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat