Ville Koho muistaa vielä SaiPan vuosien takaiset tyhjennysmyynnit — ”Nekin kokemukset ovat auttaneet minua eteenpäin”

kai skyttä

Ville Koho pelasi SaiPassa jo vuonna 2002, kun Vladimir Machulda myytiin suurella kohulla Jokereihin.

Kevään tyhjennysmyynnit ovat SaiPassa uusvanha ilmiö. Vielä viime vuosikymmenellä SaiPa oli pelaajakaupoilla useimmin myyjänä kuin ostajana, mutta Pekka Tirkkosen valmennuskaudella roolit neuvottelupöydässä kääntyivät päälaelleen.

SaiPan nykyisistä pelaajista kapteeni Ville Koho muistaa molemmat aikakaudet. Hän oli joukkueen jäsen jo keväällä 2002, kun Vladimir Machulda myytiin kohun saattelemana Jokereihin ja kaksi vuotta myöhemmin, kun Machulda siirtyi kesken kauden Kärppiin.

— Silloin en vielä osannut ajatella asiaa sen laajemmin, koska olin nuorena poikana pyörimässä mukana. Koin sen hienona mahdollisuutena kasvattaa omaa peliaikaani. Osaltaan nekin kokemukset ovat auttaneet minua eteenpäin, Koho miettii.

Viiden pelaajan lähtö jättää ison loven niin kentälle kuin pukukoppiin. Koho myöntää, että joukkue on ollut viime päivinä myllerryksessä. Hän sanoo, että muutoksia on käsitelty joukkueen kesken ”tapaus kerrallaan”.

— Kyllä sitä tuli tänäänkin hallille mennessä mietittyä, että ketäköhän siellä mahtaa olla paikalla. Ei se mieltä ylentävää ole. Onneksi tilanne nyt rauhoittuu, kun siirtoja ei enää keskiviikon jälkeen saa tehdä.

Lue aiheesta lisää torstain Etelä-Saimaasta tai mobiilisovelluksesta.

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.