Ryanair oli Lappeenrannalle toivottu päänavaus — lentoasemayhtiö neuvottelee useista uusista lentoyhteyksistä

Mika Strandén

Ateena on yksi Ryanairin tukikohdista, ja sieltä on hyvät yhteydet kaikkialle Eurooppaan, kertoo Lappeenrannan Lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joro.

Lappeenrannan lentoasemayhtiö neuvottelee useiden uusien lentoyhteyksien avaamisesta Lappeenrannan ja ulkomaailman välillä. Lentoasemayhtion toimitusjohtajan Eija Joron mukaan osa neuvotteluista on pitkällä ja osa alussa.

Neuvotteluille on Joron mukaan merkittävää etua siitä, että Lappeenrannan lentoliikenteen uudeksi päänavaajaksi saatiin kaikkialla tunnettu Ryanair.

Lentoasema ja kaupunki panostavat toukokuussa avattavan Lappeenranta—Ateena-yhteyden markkinointiin, jotta yhteys tulee tunnetuksi ja heti alkuunsa suosituksia ja jotta sille saadaan elinvuosia.

Markkinoinnin kohteita ovat Kreikka, Venäjä sekä Etelä- ja Itä-Suomi Helsinki mukaan lukien. Venäjältä löytyy patoutunutta kysyntää päästä Lappeenrannasta lentämään. Kreikassa markkinoinnissa hyödynnetään Venäjällä ensi kesänä pelatta jalkapallon mm-kisoja.

Ryanair lentää 16. toukokuuta lähtien edestakaisen vuoron keskiviikkoisin. 189-paikkainen kone lähtee Ateenasta kello 8 ja saapuu Lappeenrantaan kello 11.50. Kone lähtee Lappeenrannasta kello 12.15 ja on perillä Ateenassa kello 16.05.

Ilpo Leskinen

Ilpo Leskinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.