Kuljettaja loukkaantui yrittäessään pysäyttää portaisiin karannutta autoaan – Poliisi ei epäile rikosta Tyysterniemen oudossa onnettomuudessa

Rikoskomisario Timo Vallen mukaan kuljettaja on vastuussa autostaan, vaikka ei olisikaan itse sen kyydissä.

Arkisto

Poliisin mukaan keskiviikkoisesta tapahtumasta ei ole kirjattu varsinaista rikosilmoitusta.
Poliisin mukaan keskiviikkoisesta tapahtumasta ei ole kirjattu varsinaista rikosilmoitusta.

Kaakkois-Suomen poliisilla ei ole käynnissä rikostutkintaa eilen keskiviikkona sattuneesta tapahtumasta, jossa auto lähti tapaturmaisesti liikkeelle kuljettajan poistuttua autosta Lappeenrannassa Tyysterniemessä. Auto lähti rullaamaan portaisiin ja ajautui niitä pitkin alas Happotiellä. Portaissa auton alle jäi kaksi vanhusta, joiden ei onnistunut väistää autoa.

Rikoskomisario Timo Valle kertoo, ettei tapauksesta ole kirjattu rikosilmoitusta.

– Eli ei tässä varsinaista rikostutkintaa ole päällä.

Vallen käsityksen mukaan auto pääsi vierimään portaita alaspäin jonkintyyppiseltä ylätasanteelta. Tilanteessa loukkaantuneet henkilöt saivat näkyviä vammoja, mutta pysyivät tajuissaan. Vallen mukaan vastuu tilanteessa on auton kuljettajalla, vaikka autossa ei tapahtumahetkellä ollutkaan ketään kyydissä.

– Eilisessä tapauksessa kuljettaja on rientänyt auttamaan toista ihmistä nopeasti, ja itsekin jäänyt auton alle.

Valle arvioi, että auton käsijarru tai vaihde on voinut jäädä laittamatta päälle, minkä vuoksi auto on päässyt liikkumaan ilman kuljettajaa.

– Aina voisi sanoa, että pitää yrittää laittaa joko vaihde tai käsijarru päälle, mutta inhimillisessä elämässä voi tapahtua tällaista. Tässä tapauksessa on kuitenkin katsottu, ettei rikosta ole ehkä sinänsä tapahtunut.

Vallella ei ole tietoa tapahtuneessa loukkantuneiden tilasta.