Verkkokalastuskielto astui voimaan, luonnonsuojeluliitto vaatii nykyistä tiukempia kalastusrajoituksia norppakuolemien vuoksi: ”On surullista, että asialta suljetaan silmät”

Suomen luonnonsuojeluliitto on huolissaan kalanpyydyksiin kuolevien norppien määrästä. Liitto huomauttaa tiedotteessaan, että muikkuverkot eivät ole luvallisuudestaan huolimatta norppaturvallisia.

Juha Taskinen

Luonnonsuojeluliitto muistuttaa tiedotteessaan, että vaikka saimaannorpan tilanne on parantunut, se on edelleen uhanalainen.

Kesäkuun loppuun asti kestävä verkkokalastuskielto astui voimaan sunnuntaina Saimaan keskeisimmillä norppavesillä. Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan nykyiset kalastusrajoitukset eivät ole riittäviä, ja esimerkiksi sallittujen muikkuverkkojen turvallisuudesta tulisi keskustella enemmän.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset