Pääradalla on sähkövika Helsingin ja Tikkurilan välillä – Aamun juniin ei ole tiedossa viasta johtuvia myöhästymisiä

Vika on saatu rajattua pääkaupunkiseudulla yhdelle raiteelle.

Risto Aalto

Kaukojunaliikenteen vaikeudet jäivät sähkövian takia lohdullisen vähiin.
Kaukojunaliikenteen vaikeudet jäivät sähkövian takia lohdullisen vähiin.

Helsingin ja Tikkurilan välisessä junaliikenteessä on maanantaina iltakahdeksalta todettu liikenteeseen vaikuttava häiriö, kertoo Rataliikennekeskus. Häiriön vaikutukset Kaakkois-Suomessa ovat kuitenkin jäämässä verrattain vähäisiksi.

Rataliikennekeskuksesta kerrotaan, että liikennehäiriön syynä on sähkövika. Puoli yhdeksän jälkeen vika oli saatu rajattua yhdelle raiteelle.

Suurimmat vahingot viasta kärsii kaukoliikenne sekä VR:n operoima lähiliikenne. Illan aikana Karjalan rataa Helsinkiin liikennöivät junat saatetaan joutua katkaisemaan Tikkurilaan, josta matkustajat ohjataan Helsinkiin kulkeviin lähijuniin.

Mainittavia vaikutuksia kahteen kaukojunaan

Illan viimeinen kaukojuna Helsingistä itään, Kouvolan kautta Imatralle matkaava Intercity 115, on vian takia myöhässä noin viisitoista minuuttia. Muihin Karjalan radan juniin vika ei vaikuta.

Lisäksi Helsingistä Kouvolan kautta Kajaaniin kulkeva Intercity 73 jää aikataulustaan myöhään tunnin ja kaksikymmentä minuuttia. Viivästykseen on vaikuttanut kuitenkin myös muun liikenteen odotus.

Aamun juniin ei ole tiedossa viasta johtuvia oletettuja myöhästymisiä.