Talvi ei yllättänyt yöllä ketään Etelä-Karjalassa — Pelastuslaitos sai ensimmäisen räntätehtävänsä vasta aamulla, kun sorarekan perävaunu kaatui Taipalsaarella

Kai Skyttä

Talvi ei yllättänyt yöllä ketään Etelä-Karjalassa — Pelastuslaitos sai ensimmäisen räntätehtävänsä vasta aamulla, kun sorarekan perävaunu kaatui Taipalsaarella

Aamu valkeni sanan varsinaisessa merkityksessä keskiviikkona Etelä-Karjalassa, kun monin paikoin satoi räntää varhain aamulla.

Autoilijat eivät lumentulosta tällä kertaa ilmeisesti häkeltyneet, sillä Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella ei ollut yhtään säästä johtuvaa tehtävää keskiviikon vastaisena yönä tai varhain aamulla.

Vuorossa olleet pelastajat sen sijaan yllättyivät siitä, että kutsua tielle ei kuulunut. Yleensä ensilumen peitettyä maan pelastuslaitos joutuu auttamaan autoilijoita pulasta, kertoo päivystävä palomestari Toni Jaako Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta.

— Autoilijat ovat osanneet ajaa ja varautua, liikenne on ilmeisesti sujunut todella hyvin. Yleensä ensilumen jäätyä maahan autoilijat ovat tulleet yllätetyiksi ja ulosajoja sattuu, Jaako sanoo.

Ensimmäisen hälytyksen tielle pelastuslaitos sai kello puolen kahdeksan jälkeen aamulla, kun sora-auton perävaunu kaatui Taipalsaarella Vehkataipaleelle vievällä tiellä.

Pelastuslaitoksella ei heti hälytyksen jälkeen ollut tietoa vahingon laajuudesta, mutta kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Päivystävä palomestari Petri Pätilä ei osaa sanoa tapauksen liikennevaikutuksista vielä, mutta arvelee, että tapaus todennäköisesti haittaa liikennettä myöhemmin, kun perävaunua ryhdytään nostamaan.

Kommentoidut