Senni Salminen loikki EM-finaaliin, pisin karsintahyppy kantoi lukemiin 13,12

Joonas Tapaninen

Senni Salminen havittelee EM-finaalissa pistesijaa.

Kolmiloikkaaja Senni Salminen eteni komeasti kolmiloikan finaaliin yleisurheilun alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Puolan Bydgoszczissa.

Imatralaisen toinen karsintahyppy kantoi lukemiin 13,12, jolla hän ylitti finaalin tulosrajan 13,05. Sarjan aloittaneelle hypylle tuli pituutta 12,54. Salminen sai molempiin hyppyihinsä taakseen pienen myötätuleen, 0,2 metriä sekunnissa

— Ensimmäinen hyppy oli kolmanteen loikkaan asti hyvä, mutta petti sitten pahasti. Sen jälkeen alkoi jännittää, koska olin suunnitellut rikkovani rajan heti ensimmäisellä. Toisella sain aikaan hyvän perushypyn. Nyt voin keskittyä rennoin mielin finaaliin, Salminen kertoi puhelimitse karsinnan jälkeen.

Karsinnan paras oli Ranskan Yanis David tuloksella 13,75, mutta yhtään 14 metrin ylitystä ei vielä karsinnassa nähty. Niitä lienee luvassa perjantaina käytävässä finaalissa, johon tiensä selvitti yhteensä 12 kilpailijaa.

— Tavoitteena on edelleen parantaa reilusti ennätystä ja päästä mukaan viimeisille kierroksille, Salminen paalutti.

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.