Hovioikeus piti ennallaan tuomion törkeästä pahoinpitelystä Lappeenrannassa, tekoa pidettiin raakana ja julmana

Pahoinpitelijä sai 18 kuukauden vankeusrangaistuksen törkeästä pahoinpitelystä ja kolmesta pahoinpitelystä.

Moises Garibay

Itä-Suomen hovioikeus totesi, että Etelä-Karjalan käräjäoikeus oli päätynyt oikeaan tuomioon pahoinpitelytapauksessa. Kuvituskuva.
Itä-Suomen hovioikeus totesi, että Etelä-Karjalan käräjäoikeus oli päätynyt oikeaan tuomioon pahoinpitelytapauksessa. Kuvituskuva.

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt ennallaan vuonna 1977 syntyneen miehen saaman tuomion pahoinpitelyistä. Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen.

Hovioikeus toimitti asiassa pääkäsittelyn, mutta totesi, ettei esitetty selvitys anna miltään osin muuhun lopputulokseen kuin mihin käräjäoikeus on päätynyt.

Mies oli tuomittu Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa yhden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä, kolmesta pahoinpitelystä ja lievästä vahingonteosta.

Mies oli pahoinpidellyt naista muun muassa lyömällä nyrkillä sekä voimailuun käytettävällä voimajousella, laittanut tämän päähän muovipusseja ja uhannut polttaa tämän ihokarvoja.

Pahoinpitelyjen vuoksi naisen kyynärluu murtui, ja hän sai laaja-alaisia mustelmia eri puolille kehoa.

Käräjäoikeus totesi, että kyse oli raa'asta ja julmasta pahoinpitelystä muun muassa tekovälineiden ja pahoinpitelyn pitkäkestoisuuden vuoksi. Syytetty oli laittanut muovipussin uhrin päähän useita kertoja aina uudestaan sen jälkeen, kun uhri oli saanut edellisen rikki.

Pahoinpitelyt tapahtuivat Lappeenrannassa syys–joulukuussa 2016.

Oikeuden mukaan uhri oli puolustuskyvytön syytettyyn nähden, eikä hän päässyt pakenemaan paikalta.

Käräjäoikeus määräsi miehen maksamaan uhrille muun muassa kivusta, särystä ja oikeudenkäyntikuluja noin 10 000 euroa korkoineen.

Itä-Suomen hovioikeus määräsi tuomitun maksamaan uhrin oikeudenkäyntikulut noin 2 100 euroa korkoineen. Lisäksi tuomitun on maksettava valtiolle todistelukustannuksia noin 235 euroa.

Muutosta hovioikeuden päätökseen voi hakea anomalla valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.