Vaimon pahoinpitelystä ehdollista vankeutta

Imatralainen 39-vuotias yrittäjä tuomittiin 20 vuotta nuoremman vaimonsa pahoinpitelystä ja uhkailusta ehdolliseen vankeuteen.

Pahoinpitelyt jatkuivat yli kolmen vuoden ajan. Avioeron jälkeen mies käytti puhelinkeskusteluissa ilmaisuja, jotka käräjäoikeus arvioi laittomaksi uhkaukseksi.

Mies tuomittiin 40 päivän ehdolliseen vankeuteen ja maksamaan korvauksia entiselle vaimolleen yhteensä 1 100 euroa.

Tuomion aanut mies kiisti oikeudessa syytteet. Hän myönsi, että heillä oli ollut sanomisen tasolla pysyneitä perheriitoja, mutta piti niitä normaaliin parisuhteeseen kuuluvina.

Oikeudessa kuultujen todistajien mukaan pahoinpitelyistä oli aiheutunut mustelmia. Käräjäoikeus arvioi lieventävänä seikkana, että aiheutetut vammat olivat olleet hyvin lieviä. Ankaroittavana tekijänä pidettiin sitä, että rikoksen kokonaiskesto oli pitkä, ja erittäin nuorella äidillä oli vähäiset mahdollisuudet irrottautua parisuhteesta.

Osapuolilla on kuukausi aikaa valittaa käräjäoikeuden tuomiosta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.