Nordkalk lomauttaa työntekijänsä enintään 45 päiväksi ja toimihenkilönsä kolmeksi viikoksi

Lappeenrannassa Nordkalkilla on töissä 118 henkeä. Tuotannon työntekijöiden lomautustarve arvioidaan tuotantolaitoksittain markkinatilanteen mukaan.

Mika Strandén

Ilmakuvassa Ihalaisen kaivosalue, jossa Nordkalk toimii.
Ilmakuvassa Ihalaisen kaivosalue, jossa Nordkalk toimii.

Kaivosyhtiö Nordkalk lomauttaa tuotannon työntekijät enintään 45 työpäiväksi ja toimihenkilöt kolmeksi viikoksi. Yhtiö on saanut päätöksen johdon ja henkilöstöryhmien edustajien väliset yt-neuvottelut tilapäisistä lomautuksista. Neuvottelut alkoivat 21. maaliskuuta.

Tuotannon työntekijöiden lomautustarpeen Nordkalk arvioi tuotantolaitoksittain markkinatilanteen mukaan. Tarve arvioidaan vuoden loppuun mennessä.

Nordkalk kertoo tiedotteessaan lomauttavansa Suomen henkilöstöä sopeuttaakseen toimintaansa vaikeaan markkinatilanteeseen.

Kalkkikivipohjaisten tuotteiden kysyntä on heikentynyt. Lomautukset ovat osa pyrkimyksiä parantaa kannattavuutta kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Nordkalk kertoo järjestelevänsä lomautukset siten, että päivittäinen toiminta jatkuu normaalisti eivätkä ne vaikuta toimituksiin asiakkaille.

Nordkalkilla on Suomessa 370 työntekijää, joista Lappeenrannassa työskentelee 118. Nordkalkin Suomen suurin tuotantolaitos sijaitsee Lappeenrannassa. Yhtiöllä on Lappeenrannassa kaivos, jauhatuslaitos, kaksi rikastamoa ja myyntikonttori. Nordkalkin omistaa Rettig Group.