Paperiteollisuuden työtaistelu peruuntuu, liitot hyväksyivät sovintoesityksen

Sopimus korottaa palkkoja tänä vuonna keskimäärin 1,55 prosenttia ja ensi vuonna 1,6 prosenttia.

Lukas Pearsall

Työtaistelut paperiteollisuudessa eivät toteudu. Ammattiliitto Pro ja Metsäteollisuus ry ilmoittivat maanantaina hyväksyneensä valtakunnansovittelijan sovintoesityksen.

Pro ehti jättää työtaisteluvaroituksen paperiteollisuuteen. Lakko olisi toteutunut 17.1.—24.1. ja 31.1.—7.2.

Paperiteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimus päättyi marraskuun lopussa. Sopimuksen piirissä on noin 2 400 toimihenkilöä.

Sovintoehdotus sisältää paperiteollisuuden toimihenkilöiden uuden työehtosopimuksen palkkaratkaisun sekä muun muassa paikallisen sopimisen edistämiseen ja henkilöstön edustajien aseman parantamiseen liittyviä tekstikysymyksiä.

Metsäteollisuuden mukaan sopimus korottaa palkkoja tänä vuonna keskimäärin 1,55 prosenttia ja ensi vuonna 1,6 prosenttia.

Palkkaratkaisu vastaa tasoltaan liittokierroksella tähän saakka syntynyttä linjaa. Toimihenkilöiden palkat nousevat helmikuun alussa 29 euroa niin, että korotus on vähintään 0,9 prosenttia. Lisäksi jaetaan 0,65 prosentin suuruinen paikallinen erä.

Ensi vuonna paperin toimihenkilöille tulee 0,65 prosentin yleiskorotus ja 0,95 prosentin paikallisesti sovittava erä.

Metsäteollisuus tiedottaa sopimuksen sisältävän vastaavia tekstimuutoksia kuin paperiteollisuuden uusi työehtosopimus.

Syntynyt työehtosopimus on voimassa 30. marraskuuta 2019 saakka.

Valtakunnansovittelijan toimistossa ovat yhä kesken mekaanisen metsäteollisuuden työntekijäsopimusta koskeva työriita ja rahoitusalan työehtosopimuksia koskeva riita.

Lue juttu Helsingin Sanomien sivulta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet