Sanomalehti Itä-Savo muuttuu paperilehtenä kuusipäiväiseksi – Sunnuntaisin juttuja julkaistaan vain verkossa

Antti Varonen

Sanomalehti Itä-Savo muuttuu paperilehtenä kuusipäiväiseksi – Sunnuntaisin juttuja julkaistaan vain verkossa

Sanomalehti Itä-Savo muuttuu paperisena kuusipäiväiseksi kesäkuussa. Lehteä julkaisevan Kaakon Viestinnän toimitusjohtaja Juhana Tikka kertoo, että ilmestymispäivien vähentämisen tarkoituksena on palauttaa lehti kannattavaksi ja turvata paikallisen sanomalehden ilmestyminen Savonlinnan seudulla.

Tikka kertoo, että muutos tuo merkittävän säästön jakelukustannuksissa. Itä-Savon vt. vastaava päätoimittaja Jaana Rautio-Teijonmaa kertoo, että sunnuntaisin Itä-Savon sisältöjä julkaistaan verkossa.

Tikan mukaan Itä-Savon kannattavuuden heikkeneminen johtuu median murroksesta. Paperisia sanomalehtiä tilataan entistä vähemmän, ja yritysten mainosrahoja ohjautuu muualle. Myös Savonlinnan seudun yleinen talouskehitys vaikuttaa asiaan.

Kaakon Viestintä julkaisee myös muun muassa Etelä-Saimaata.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet