Testivoittajavessanpaperi oli halvin ja riittoisin — Rullassa oli kahdeksan metriä enemmän paperia kuin pienimmässä kilpailijassa

Kuluttaja-lehden testissä mitattiin laatua, määrää ja käyttömukavuutta.

Lumikki Haaja

Vessanpapereissa on valinnan varaa.
Vessanpapereissa on valinnan varaa.

Lidlin Floralys on vessanpaperien kunkku. Se nousi Kuluttaja-lehden testissä selväksi ykköseksi. Mukana vertailussa oli seitsemän kolmikerroksista vessanpaperia ja verrokkina kaksikerroksinen X-tra, joka ei pärjännyt useimmille kolmikerroksisille papereille.

Voittaja oli myös testin halvin, kun hinta suhteutetaan arkkimäärään. Kalleinta on Lotus Soft Embo.

Voittajarulla pärjäsi laboratoriotesteissä parhaiten. Paperi on kestävää, mutta hajoaa putkistossa erinomaisesti.

Käyttäjien suosikki oli kuitenkin Lambi, joka sai testikäyttäjiltä täydet pisteet lähes kaikista arvioiduista ominaisuuksista, muun muassa pehmeydestä, tuntumasta ja imukyvystä.

K-Menua lukuun ottamatta kaikki paperit saivat joko hyvän tai erittäin hyvän kokonaisarvosanan.

Silmämääräisesti vessanpaperirullat näyttävät melko samankokoisilta. Testi kuitenkin paljasti, että paperin määrässä on suuria eroja.

Voittaneessa Floralys-rullassa on yli kahdeksan metriä enemmän paperia kuin lyhimmässä Lotus Soft Embossa. Testissä olleita pakkauksia kohti ero on 118 metriä.

Floralys valmistetaan Ruotsissa, ja siihen käytetty selluloosa on peräisin Saksasta, Ruotsista, Espanjasta ja Brasiliasta. Suurin osa testin muista wc-papereista valmistetaan Suomessa, pääosin suomalaisista raaka-aineista.

Kuluttaja-lehti teki vessanpapereille materiaali- ja käyttäjätestit.

Materiaalitesteissä mitattiin vetolujuutta, arkin katkeamista katkoviivan kohdalta, imukykyä ja paperi hajoamista putkistossa.

Käyttäjätestissä jokaista wc-paperinäytettä testasi vähintään viisi kuluttajaa. Käyttäjät arvioivat repeytymiskestävyyttä, arkin repäisyä irti, ensimmäisen arkin repäisyä, paperin ulkonäköä, pehmeyttä, tuntumaa iholla, imukykyä sekä paperin kerrosten pysymistä yhdessä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet