Volkkari on käytetyn auton ostajien suosikki — Lappeenrantalaisesta vaihtoautokaupasta haetaan nuoren perheen kulkuneuvo tai sitten työmatka-auto

Rahaa ei haluta käyttää hirveästi, kun asioidaan lappeenrantalaisessa vaihtoautokaupassa.

Minna Mänttäri

MS-auton toimitusjohtajan Markus Sollon mukaan nykyautot kestävät ajoa enemmän kuin aikaisemmat. Parisataa tuhatta ajetusta voi saada hyvän auton vielä pitkäksi aikaa.
MS-auton toimitusjohtajan Markus Sollon mukaan nykyautot kestävät ajoa enemmän kuin aikaisemmat. Parisataa tuhatta ajetusta voi saada hyvän auton vielä pitkäksi aikaa.

Volkkari, Toyota, Mersu, Volvo tai Bemari. Nämä merkit ovat suosiossa, kun suomalainen ostaa käytetyn auton.

Viime vuonna yli 600 000 käytettyä autoa vaihtoi omistajaa. Kasvua edelliseen vuoteen oli 5,2 prosenttia. Vaihtoautokaupan kokonaisarvo kasvoi peräti 12,5 prosenttia ja oli 7,1 miljardia euroa.

Luvussa ovat mukana autokauppojen lisäksi yksityisten väliset kaupat ja tuontiautot.

Lappeenrannassa ja Imatralla toimivan MS-auton myynti kasvoi noin 20 prosenttia.Toimitusjohtaja Markus Sollon mukaan kovia kasvulukuja selittää osittain laajentuminen.

— Avasimme uuden liikkeen Imatralle vuodenvaihteessa, ja Lahteen avataan parhaillaan seuraavaa. Lappeenrannassa muutimme isompiin tiloihin vuoden lopulla, Sollo sanoo.

Perushyvä käyttöauto menee kaupaksi

Vaihtoautojen mediaanihinta oli koko maassa 11 619 euroa. Kasvua edellisvuodesta oli yli yhdeksän prosenttia.

— Meillä myydään eniten 5 000—15 000 euron autoja. Perushyvä käyttöauto menee parhaiten kaupaksi, Sollo sanoo.

Hinnoissa on suurta vaihtelua. Lappeenrannassa saa nettisivujen hintatietojen perusteella auton halvimmillaan alle 500 eurolla. Kalleimmat maksavat selvästi yli sadan tuhannen.

— Halpoja kesäautojakin vielä myydään, mutta se on vähenemään päin. Auton tarve on yleensä ympärivuotinen.

Autot työllistävät kuluttajaneuvontaa

Käytetyt autot työllistävät kuluttajaneuvontaa yhä tiuhaan. Kaikista viime vuonna neuvontaan tulleista yhteydenotoista ajoneuvoja koski yli viidesosa.

— Rikkoutumisia tulee kyllä uudemmillekin autoille, mutta ne pitää käydä asiakkaan kanssa läpi ja pyrkiä sopimaan. Myyjäliike vastaa tuotteesta, Sollo sanoo.

On hyvä päästä katsomaan ja koeajamaan auto ennen ostopäätöstä.

Hänen mukaansa nettikauppa on kuluttajan kannalta turvattomampaa, koska yksityisellä myyjällä ei ole samanlaista vastuuta.

— Myös rahoitus järjestyy autoliikkeen kanssa paremmin, ja vaihtoautokin otetaan tarpeen vaatiessa. Nämä helpottavat kaupankäyntiä.

Netti ohjaa hinnoittelua

Käytettyjä autoja myydään monenlaisille asiakkaille.

— Meiltä ostetaan tyypillisesti nuoren perheen auto tai työmatka-auto. Meille tulevat sellaiset ihmiset, jotka eivät halua käyttää hirveästi rahaa kulkupeliin.

Netti ohjaa Sollon mukaan hinnoittelua. Asiakas näkee, onko omalla paikkakunnalla myynnissä samanlaisia autoja kuin netistä on löytynyt.

— Autot ovat aina yksilöitä. On hyvä päästä katsomaan ja koeajamaan auto ennen ostopäätöstä.

Fakta: Käytettyjen autojen kauppa

Kaikista viime vuonna myydyistä vaihtoautoista 66 902 eli 11 prosenttia oli Volkswagen-merkkisiä.

Myyntiaika oli keskimäärin 30,78 päivää. Nopeimmin meni kaupaksi Lada, toiseksi nopeiten Tesla. Suurista merkeistä paras mediaanimyyntiaika oli Toyotalla, 24 päivää.

Lähde: Nettiauto.com

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.