Lauritsalan kartanosta tehty vuokratarjous hyväksyttiin, mutta sopimusta ei ole vielä pantu toimeen

Kartanon kauniit tilat ovat olleet tyhjinä vuoden verran.

Lauritsalan kartanoon ei ole voinut majoittua vuoteen. Majoitustoimintaa kartanossa harjoittanut yhtiö meni konkurssiin noin vuosi sitten.
Lauritsalan kartanoon ei ole voinut majoittua vuoteen. Majoitustoimintaa kartanossa harjoittanut yhtiö meni konkurssiin noin vuosi sitten.

Lappeenrannan yritystilat hyväksyi elokuun lopussa lappeenrantalaisen Tradeva-yhtiön vuokratarjouksen Lauritsalan kartanon vuorkaamisesta ja siihen sisältyvästä oikeudesta ostaa kartanon rakennukset 300 000 ja maapohja 200 000 eurolla.
— Päätös vuokraamisesta tehtiin, mutta sitä ei ole vielä toimeenpantu. Vuokrasopimuksen ehtoja pitää vielä tarkistaa, sanoo Lappeenrannan yritystilojen toimitusjohtaja Mikko Hietamies.
Hietamiehen mukaan tarkoitus oli saada sopimus aikaiseksi vielä tämän syksyn puolella, mutta se jäänee toteutumatta.
Kartano on tarkoitus vuokrata kolmen vuoden määräajaksi. Lähellä Saimaan kanavaa sijaitsevassa Lauritsalan kartanokiinteistössä on neljä hehtaaria maata ja viisi rakennusta.
Yritystilat osti kartanon irtaimistoineen UPM-Kymmeneltä joulukuussa 2007. Kaupan jälkeen kiinteistö peruskorjattiin ja vuokrattiin majoitus- ja ravintolatoimintaan. Kartanossa toiminut yritys meni konkurssiin noin vuosi sitten.
Kartano jäi tyhjilleen 2016 lopulla, jolloin se pantiin myyntiin. Kiinnostuneita oli, mutta ostotarjouksia ei tullut. Hintapyyntö oli 540 000 euroa.

Mika Strandén

Lauritsalan kartano. Reilun neljän hehtaarin tontilla sijaitsee muun muassa 850-neliöinen, hirsirakenteinen vanha kartano sekä muuta tilaa parituhatta neliötä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut