Tänä jouluna tontuille on rakennettu monessa suomalaisessa kodissa ihan oma ovi — taipalsaarelaisessa sisustuskaupassa tonttuovet ovat menneet kaupaksi kuin häkä.

Metsän antimista, kuten havuista, kävyistä ja sammaleista saa myös näyttäviä koristeita. Inspiraatiota niiden tekemiseen voi hakea vaikka viikonlopun myyjäistä, katso lista myyjäisistä jutun lopusta.

Kai Skyttä

Tonttuoven voi ostaa valmiina tai puolivalmiina ja esimerkiksi maalata itse tai sen voi askarrella vaikka jäätelöpuikkojen tikuista. Niiden eteen voi tehdä pienistä tavaroista asetelmia tonttuja varten.

Tonttuoven eteen parkkeerattu vanhanaikainen auto kuljettaa katollaan yhteen nidottuja pieniä suklaalevyjä. Auton katolta voisi löytyä myös joulukuusi.
Taipalsaarella noin kuukausi sitten Pienen unelmapuodin avannut Heli Parta on koonnut joulun ehdottaman hittituotteen eteen trendikkäitä joulutavaroita, jotka ovat parina viime vuosina tulleet osaksi suomalaistakin joulusisustusta.
— Tonttuovet on melkein viety melkein käsistä. Maailmalla ovia on ollut jo muutaman vuoden, mutta ne tulivat nyt Suomeen. Uskon, että vähänkin kartalla olevista lapsiperheistä löytyy tänä vuonna tonttuovi, Parta sanoo.
Joutsenolaisesta Helkkä Dreamsissa ei ole ovia myynnissä, mutta sisustusliikkeen pitäjä Heli Kauhanen tietää, että asiakkaat ovat ostaneet häneltä pientä rekvisiittaa tonttuoven tuunaamista varten.
— Ovea koristellaan, ja sille luodaan tarinoita kaikenlaisilla pienillä tavaroilla, Kauhanen kertoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut