Etelä-Saimaa palaa STT:n uutispalvelun asiakkaaksi

Etelä-Saimaa palaa STT:n uutispalvelun asiakkaaksi

Etelä-Saimaa palaa Suomen Tietotoimiston uutispalvelun asiakkaaksi. Muutos tapahtuu heinäkuun alussa, jolloin Etelä-Saimaa ja muut Kaakon Viestinnän maakuntalehdet alkavat julkaista STT:n toimittamia kotimaan ja ulkomaiden sisältöjä. Nykyisin lehdet käyttävät Helsingin Sanomien uutisia.

Kaakon Viestintä oli Helsingin Sanomien asiakas vuoden 2015 alusta alkaen. Sitä ennen Etelä-Saimaa, Itä-Savo, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat ja Länsi-Savo julkaisivat STT:n uutisia.

Kaakon Viestinnän sisältöjohtaja Pekka Lakka perustelee muutosta STT:ssä tapahtuneilla uudistuksilla.

— Kun STT:n omistuksessa tapahtui viime vuonna muutoksia, STT uudisti myös palvelujensa hinnoittelumallin. Nykyisin hinnoittelussa huomioidaan myös aineiston käytön määrä. Nykyinen malli on aiempaa reilumpi, ja se palvelee meidän lehtiemme tarpeita erinomaisesti. Helsingin Sanomien kanssa tehty sisältöyhteistyö on toiminut erittäin hyvin, eikä muutos johdu Hesarista vaan nimenomaan STT:stä, Lakka perustelee.

Etelä-Saimaan vastaava päätoimittaja Eeva Sederholm uskoo, että muutos palvelee lukijoita. STT tekee kattavaa sisältöä niin kotimaan kuin ulkomaankin aiheista. Paikallinen toimitus pystyy edelleen keskittymään paikallisiin aiheisiin.

Etelä-Saimaan painotuksiin muutos ei vaikuta.

— Lukijoillemme paikalliset aiheet ovat selvästi tärkeimpiä, ja ne tarjoilemme jatkossakin niin verkon kuin paperilehdenkin paraatipaikoilla, Sederholm sanoo.

— Kaakon Viestinnän paluu STT:n uutispalvelun asiakkaaksi on meille iloinen uutinen, STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen sanoo. 

— Kansalliselle uutistoimistolle on tärkeää, että sillä on laaja asiakaskunta. Kaakon lehtien paluun jälkeen voi sanoa, että STT:n uutisten piirissä ovat nyt kaikki suomalaisen uutismedian keskeiset toimijat. STT:n uutiset tavoittavat periaatteessa jokseenkin kaikki suomalaiset.