Ovakolla takana vahva vuosi — tilausvirta kasvoi lähes neljänneksellä, nettotulos plussalla 15 miljoonaa

Konsernin henkilöstömäärä kasvoi viime vuoden aikana 268:lla työntekijällä. Käynnissä edelleen oleva säästöohjelma tuotti 20 miljoonan euron säästöt.

Mari Pajari

Konsernijohtaja Marcus Hedblom on tyytyväinen Ovakon viime vuoden tulokseen. Arkistokuva.
Konsernijohtaja Marcus Hedblom on tyytyväinen Ovakon viime vuoden tulokseen. Arkistokuva.

Teräskonserni Ovakon vuosi 2017 oli hyvä. Tilausvirta kasvoi 24 prosentilla verrattuna edellisvuoteen.
Koko vuoden liiketulos ennen poistoja ja uudelleenjärjestelykustannuksia nousi 100 miljoonaan euroon edellisvuoden 57 miljoonasta. Nettotulos oli 15 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2016 oli tappiolla 17 miljoonaa.
— Vuosi päättyi yhtä positiivisissa merkeissä kuin alkoikin: tilauskanta ja toimitukset olivat korkeammat ja taloudellinen tulos oli selvästi parempi, sanoo tiedotteessa Ovakon konsernijohtaja Marcus Hedblom.
Myynnin volyymi kasvoi 11 prosenttia edellisvuodesta, 783 tuhanteen tonniin 708 tuhannesta tonnista. Liikevaihdossa kasvua oli 18 prosenttia: 781 miljoonasta 921 miljoonaan euroon.
Kasvu kiihtyi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä, jolloin tilausvirta oli 29 prosenttia suurempi kuin edellisvuoden vastaavana aikana. Tilauskanta oli vuoden lopussa merkittävästi suurempi kuin vuoden alussa, tiedottaa Ovako.
Ovakossa on edelleen käynnissä säästöohjelma. Se tuotti viime vuoden aikana 20 miljoonan euron kustannussäästöt.
Koko konsernin henkilöstömäärä kasvoi vuonna 2017. Pääluku oli vuoden lopussa 3 040 henkeä, kun se edellisvuonna oli 2 773.
— Vaikka miehitetty tuotanto on merkittävästi lisääntynyt, kustannussäästöohjelmamme toi tulosta ja vahvisti kilpailuetuamme. Toimintaedellytyksemme ovat nyt paremmat kuin pitkään aikaan, sanoo Hedblom.