Biokomposiittia jatkossa myös rahkapurkin päälle — Stora Enso testaa kestokansia Valion kanssa

Valio Oy

Biokomposiittikansi on uudelleen käytettävä.
Biokomposiittikansi on uudelleen käytettävä.

Stora Enso ja Valio testaavat syksyn aikana uusiutuvasta materiaalista valmistettuja kestokansia kermaviili- ja rahkapurkeissa. Kannen pohjana on Stora Enson kehittämä biokomposiitti, jonka avulla yhtiö arvioi voivansa korvata jopa puolet kansissa käytettävästä muovista puukuidulla. Samalla tuotteen hiilijalanjälki pienenee verrattuna siihen, että pakkausmateriaalina käytettäisiin neitseellistä muovia.

Valiolle kyse on askeleesta matkalla hiilineutraaliin maitoon. Yhtiö on ilmoittanut tähtäävänsä maidon hiilijalanjäljen nollaamiseen vuonna 2035.

Astianpesukoneessa pestäviä kansia on esillä myymälöissä ensi syksyn aikana. Keräilykampanjassa kannen arvioidaan päätyvän 10 000 suomalaisen kotiin.  

DuraSense-tuotenimellä oleva Stora Enson biokomposiitti julkistettiin viime vuonna ja myös uusista tuotteista on kerrottu vuoden aikana. Yhtiö lanseerasi syksyllä biokomposiitista valmistetut keittiövälineet Orthexin kanssa.

Biokomposiittia valmistetaan Stora Enson tehtaalla Hyltessä Ruotsissa. Materiaalilla nähdään olevan markkinoita muovin korvikkeena paitsi korkeissa ja kansissa myös esimerkiksi huonekaluissa, auton osissa ja kauneus- ja hyvinvointituotteissa.

Luetuimmat