Merikontti Kiinan joulupajasta tuli kaupan varastoon Etelä-Karjalaan jo keskelle kesää

Juha-Pekka Aarnion tavaratalo Minimani kuuluu 12 kaupan ryhmään, joka on ostanut lähes 20 vuotta joulutavarat suoraan kiinalaisilta valmistajilta.

Hannu Ojala

Tavaratalo Minimanin kauppias Juha-Pekka Aarnio on ottanut esille ensimmäiset joulukoristeet.
Tavaratalo Minimanin kauppias Juha-Pekka Aarnio on ottanut esille ensimmäiset joulukoristeet.

Joulukuuset ovat tulleet elokuussa.
— Kirjoitin paketin päälle, että jakoon lokakuussa, selvittää Tavaratalo Minimanin kauppias Juha-Pekka Aarnio.
Kuukausi on kääntynyt toiselle puoliskolleen, mutta kuuset ja muukin joulutavara on suurimmaksi osaksi vielä varaston oven takana.
Aarnio tietää vuosien kauppiaskokemuksella, että malttamattomuus joulun esillepanossa voi kostautua. Osalla asiakkaista on tarkka sisäinen herätyskello joulun avaukselle. Aavistuslähtö aiheuttaa närkästystä.
Kukaan ei enää paheksu sitä, että erilaiset lyhdyt ja valoketjut ovat olleet myynnissä jo kesästä alkaen. Aiemmin nekin olivat leimallisesti joulusesongin tuotteita.
Asiakkaalle joulu vain ilmestyy kauppaan. Kauppias on valmistautunut merkittävään vuotuiseen sesonkiin lähes vuoden.
Juha-Pekka Aarnio on perustajajäsen kymmenen villin kauppiaan perustamassa omaa maahantuontia harjoittavassa Rokomera Tukku Oy:ssä. Tukku on itsenäinen yritys, mutta katetta otetaan vain sen verran, että omistajat saavat hyvää palvelua. Kauppiasryhmän ehkä tunnetuin osakas on Tuurin kyläkaupan Vesa Keskinen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut