Juuri nyt Imatra juhlii Matti Suur-Hamaria

Stora Enson vuosi on ollut hyvä: Liikevaihto on kasvanut jokaisella vuosineljänneksellä

Mika Strandén

Stora Enson liikevaihtoa nostavat etenkin panostukset uusiutuviin materiaaleihin.

Stora Enso on onnistunut kasvattamaan liikevaihtoaan tämän vuoden jokaisella neljänneksellä. Kesä—elokuun aikana yhtiön liikevaihto kasvoi 4,8 prosenttia 2,5 miljardiin euroon, selviää yhtiön osavuosikatsauksesta.
Samaan aikaan yhtiön liiketulos oli 290 miljoonaa euroa, mikä on 32 prosenttia korkeampi kuin viime vuonna. Tulosta paransivat yhtiön mukaan suotuisat myyntihinnat, investointien kasvattamat volyymit ja kustannusten hallinta.

Paperi painaa, biotalous nostaa


Liikevaihtoa painaa yhä paperi. Ilman paperiliiketoimintaa yhtiön liikevaihdon kasvu vuoden kolmannen neljänneksen aikana olisi ollut yli 11 prosenttia.
Toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström osoittaakin yhtiön tiedotteessa kunnian menestyksestä biotalouden muutoshankkeille.
— Tällä neljänneksellä olemme vaihtaneet rytmiä muutoksessamme uusiutuvien materiaalien kasvuyhtiöksi.

Imatran lisäksi investoidaan Varkauteen

Yhtiön jätti-investointi Beihaissa on käynnistynyt ennakoitua nopeammin ja tehdas on tuottanut vuoden kolmannella neljänneksellä jo 105 000 tonnia kuluttajapakkauskartonkia. Markkina Kiinassa on muutenkin suotuisa. Yhtiön pakkausyksikön toimitukset maassa ovat kääntyneet tiedotteen mukaan kasvuun.
Stora Enso ilmoitti tulosjulkistuksen yhteydessä investoinneistaan Suomeen. Yhtiö rakentaa 42 miljoonalla eurolla Imatralle lisää kemihierteen tuotanto- ja kuivauskapasiteettia ja 52 miljoonalla eurolla Varkauteen liukosellukapasiteettia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.