14 kuoli ja useita loukkaantui nuorten jääkiekkojoukkueen bussin kolaroitua Kanadassa

Linja-auto ja rekka törmäsivät toisiinsa.

Ainakin 14 ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut Kanadassa Saskatchewanin provinssissa, kun nuorisojääkiekkojoukkuetta kuljettanut bussi kolaroi rekan kanssa.

Onnettomuus sattui lähellä Tisdalen kaupunkia, kun kiekkojoukkue Humboldt Broncos oli matkalla turnaukseen. Pelaajat ovat iältään 16–21 -vuotiaita, kertoo Kanadan yleisradioyhtiö CBC.

The Globe And Mail kertoo, että poliisin mukaan bussissa oli 28 matkustajaa, joista 14 on kuollut ja 14 viety sairaalaan. Kolme sairaalaan viedyistä on kriittisessä tilassa. Kuolleiden joukossa on myös bussin kuljettaja.

Onnettomuus sattui noin iltaviideltä perjantaina paikallista aikaa, kun Broncos oli matkalla pelaamaan Nipawin Hawks -nimistä joukkuetta vastaan. Nipawin Hawksin johtaja Darren Opp kertoi The Globe And Mailille, että onnettomuudessa rekka tai sen perävaunu on osunut keskelle bussia.

— Tämä on kauhistuttava onnettomuus, voi Jumala, tämä on todella, todella paha, Opp sanoi lehden mukaan.

Kanadalaisen CTV:n mukaan yli sata ihmistä on kokoontunut Nipawiniin paikalliseen kirkkoon. Joukossa on pelaajien vanhempia ja isovanhempia.

Tapahtumapaikalla pelastustyöt jatkuivat useita tunteja tapahtuneen jälkeen. Paikalle oli lähetetty kolme ambulanssihelikopteria. Yksi kopteri pystyy kuljettamaan kerrallaan kahta potilasta.

Lue Helsingin Sanomien koko uutinen tästä.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut