Trump ja Putin tapaavat Helsingissä 16. heinäkuuta – Presidentti Niinistö: ”Pienetkin edistysaskeleet jännityksen lieventämisessä olisivat kaikkien edun mukaisia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi presidentin kanslian tiedotteessa, että hän sai alustavan tiedustelun asiasta viime viikolla.

AOP

Vladimir Putin ja Donald Trump tapaavat Fox News -uutiskanavan mukaan Helsingissä.
Vladimir Putin ja Donald Trump tapaavat Fox News -uutiskanavan mukaan Helsingissä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin pitävät heinäkuussa huippukokouksen Helsingissä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kreml ja Valkoinen talo ilmoittivat torstaina iltapäivällä Suomen aikaa, että tapaaminen järjestetään maanantaina 16. heinäkuuta.

Trump on heinäkuussa muutoinkin Euroopassa: 11.–12. päivinä hän osallistuu Naton kokoukseen Brysselissä, ja 13. päivänä hän tapaa Britanniassa pääministeri Theresa Mayn.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi presidentin kanslian tiedotteessa, että hän sai alustavan tiedustelun asiasta viime viikolla.

Niinistön mukaan tapaaminen on luontevaa jatkumoa muille korkean tason tapaamisille, joita Suomessa on vuoden sisällä järjestetty, ja vie dialogin korkeimmalle tasolle.

Niinistö arvioi, että keskustelujen aiheena on ainakin kansainvälinen tilanne kokonaisuudessaan ”ja toivottavasti myös asevalvonta- ja aseriisuntakysymykset”.

— Pienetkin edistysaskeleet jännityksen lieventämisessä olisivat kaikkien edun mukaisia, Niinistö kertoo tiedotteessa.

”Edellä mainittujen aiheiden lisäksi aion omissa keskusteluissani presidenttien kanssa ottaa esille huolemme jännittyneestä tilanteesta Itämerellä sekä arktiset tavoitteemme, erityisesti mustan hiilen päästöjen yhteisen torjunnan.”

Lue Helsingin Sanomien artikkeli täältä.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut