Ainakin 17 kuollut ja useita loukkaantunut kouluampumisessa Floridassa, koulun entinen oppilas otettu kiinni epäiltynä

Kouluampuminen tapahtui Marjory Stoneman Douglasin lukiossa. Poliisin mukaan ampujalla oli puoliautomaattinen AR-15 -kivääri ja ”lukematon määrä” ammuksia.

Giorgia Vera / EPA

Paikallinen poliisi lohdutti naista kouluampumisen jälkeen Parklandin kaupungissa Yhdysvalloissa.
Paikallinen poliisi lohdutti naista kouluampumisen jälkeen Parklandin kaupungissa Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltain Floridassa Parklandin kaupungissa tapahtui vakava kouluampuminen myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaa.

Browardin piirikunnan seriffi Steve Israel kertoo uutistoimisto AFP:n mukaan, että 17 ihmistä on kuollut Marjory Stoneman Douglasin lukiossa tapahtuneessa ammuskelussa. Uhrien joukossa on sekä koulun oppilaita että aikuisia.

Myös useita loukkaantuneita oli keskiviikkoiltana sairaalahoidossa. Osa heistä oli kriittisessä tilassa.

Ampuja pidätettiin yli tunti ampumisen jälkeen Coral Springsissä, joka on Parklandin naapurikaupunki. Piirikunnan sheriffin mukaan epäilty on 19-vuotias koulun entinen oppilas. Hänen pidättämisensä sujui rauhallisesti.

Ilmasta otetuista televisiokuvista näkyi, että poliisit saattoivat poliisiautoon nuorta miestä, joka oli käsiraudoissa.

Poliisin mukaan ampujalla oli puoliautomaattinen AR-15 -kivääri ja ”lukematon määrä” ammuksia. Ampujan motiiveista ei heti ollut tietoa. Seriffi Israel kuitenkin kertoi yöllä Suomen aikaa AFP:n mukaan, että mies oli aiemmin erotettu koulusta kurinpidollisista syistä. Poliisi tutkii nyt miehen internetissä julkaisemaa sisältöä, joista osaa kuvaillaan ”hyvin häiritseväksi”.

Parkland äänestettiin viime vuonna Floridan turvallisimmaksi kaupungiksi, ja The New York Times -lehden mukaan se tunnetaan hyvistä kouluistaan.

Kouluampumiset ja joukkoammuskelut ovat Yhdysvalloissa erittäin yleisiä. Tammikuun 2013 jälkeen Yhdysvalloissa on järjestön mukaan tapahtunut ainakin 283 kouluammuskelua, mikä vastaa suurin piirtein yhtä tapausta viikossa.

Lue Helsingin Sanomien koko juttu tästä

Luetuimmat