Presidentti Donald Trumpilla todettiin koronavirustartunta

Andrew Caballero-Reynolds

Melania ja Donald Trumpilla on todettu koronatartunta.
Melania ja Donald Trumpilla on todettu koronatartunta.

Yhdysvaltain presidentillä Donald Trumpilla ja hänen vaimollaan Melanialla on koronavirustartunta. Presidentti kertoi Twitterissä, että he jäävät karanteeniin välittömästi.

Valkoisen talon lääkäreiden mukaan kummatkin voivat hyvin. Pariskunta jää eristykseen Valkoiseen taloon. Trumpin kampanjamatka Floridaan on peruttu.
Presidentti ei toistaiseksi ole kertonut, kuinka pitkäksi aikaa hän aikoo eristäytyä.

Aikaisemmin Donald Trumpin läheisellä neuvonantajalla Hope Hicksillä todettiin koronatartunta. Hän matkusti Trumpin mukana presidentin lentokoneessa vaaliväittelyyn Clevelandiin tiistaina.

Hicks on toiminut aiemmin Valkoisen talon viestintäpäällikkönä, mutta jätti tehtävänsä vuonna 2018. Ennen pestiään viestintäpäällikkönä Hicks toimi Valkoisen talon viestintäneuvonantajana.

Hän on kuulunut Trumpin sisäpiiriin jo pidempään, sillä hän toimi pr-asiantuntijana Trumpin bisnesorganisaatiossa. Hicks oli myös yksi ensimmäisistä jäsenistä Trumpin presidentinvaalikampanjan lehdistötiimissä.

Trumpin lähellä tartuntoja aiemminkin

Hicks ei ole ensimmäinen Trumpin henkilökuntaan kuuluva henkilö, joka on saanut koronatartunnan. Koronatartuntoja todettiin Trumpin vaalikampanjan työntekijöiden keskuudessa muun muassa kesäkuussa Oklahoman Tulsassa järjestetyn vaalikampanjatilaisuuden jälkeen.

Tulsassa havaittiin vaalitilaisuuden jälkeen piikki koronatartunnoissa.
Trump ei myöskään juuri koskaan pidä julkisesti kasvomaskia. Hän on perustellut maskittomuuttaan toistuvilla koronatesteillä.

Luetuimmat

Kommentoidut