Seura: 2500 puuta sai kaatotuomion Viipurissa Monrepos'n puistossa — Johtajat vakuuttavat, ettei huoleen ole syytä

Puistossa ajetaan raskailla työkoneilla, ja kokonaisia lehtipuukujia on kaadettu.

Marja Meura

Myös Neptunus-temppelin palossa vaurioitunut vanha mänty on kaadettu, Seura kertoo. Arkistokuva temppelin raunioilta on vuodelta 2011.
Myös Neptunus-temppelin palossa vaurioitunut vanha mänty on kaadettu, Seura kertoo. Arkistokuva temppelin raunioilta on vuodelta 2011.

2500 puuta on saanut kaatotuomion Viipurin Monrepos'n puiston restauroinnin yhteydessä, kertoo Seura.

Monrepos'n puistoa alettiin kunnostaa lokakuussa. Sen jälkeen puistoon on ajettu raskailla työkoneilla, ja kokonaisia puukujia on laitettu nurin.

Lehden mukaan puistossa tehtävät restaurointityöt on käynnistetty epämääräisten ja pimitettyjen suunnitelmien perusteella ja asiantuntijoita kuulematta. Se on herättänyt huolta ja suuttumusta rajan molemmin puolin. Jutussa nousee esiin myös korruptioepäily.

2500 puuta, joista 1300 sairaita

Puiston vs. johtaja Aleksandr Bujanov ja kasvillisuuden restauroinnista vastaavan arkkitehtitoimiston johtaja Aleksei Lodygin vakuuttavat Seuralle, että puistossa toimitaan suunnitelmien mukaan.

Lodygin kertoo lehdelle, että 2500 kaadettavasta puusta noin 1300 on sairaita. Lisäksi noin 500 puuta kaadetaan hallinto- ja talousrakennuksen uudistuksen tieltä, 400 maisemien avartamiseksi ja 360 siksi, että niiden kaataminen mahdollistaa rantaviivan restauroinnin.

Kaadettavien puiden määrä on tiettävästi lähes puolet puiston ydinalueen puista.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut