Pesä Yseillä ei toimi oikein mikään — "Ulkona ei saada kohti tulevia palloja kiinni, vaikka kukaan ei liiku"

Oulun Lipottarien retki poiki kaksi pistettä.

Kai Skyttä

Pesä Ysien viuhkamies Juho Kaikko asetteli sanansa huolella, kun hän kuvaili ensimmäisen jakson lipumista käsistä. Arkistokuva.

Lipottaret ensimmäisellä jaksolla suorastaan tarjosivat sitä voittoa, eivätkä hekään esittäneet sillä mitään. — Juho Kaikko

Pesä Ysien nihkeät otteet kotikentällä saivat jatkoa. Oulun Lipottaret ryösti pisteet kotiutuskilpailussa 1–2 (1–2, 3–2, 1–1, 4–6).

Lappeenrannan Vanhalla kentällä pelattiin tasaväkistä pesäpalloa pitkän kaavan mukaan.

Kolmen kierroksen kotiutuslyöntikilpailuksi venynyt kisailta toi eittämättä eniten riemua lapsille, jotka saivat lisäaikaa kentän laidalle tuodussa pomppulinnassa

Nopeaa loppua olisivat kaivanneet joukkueiden pelinjohtajat ja parhaina palkitut pelaajat, jotka olivat ottelusta yhtämielisiä. Pelissä ei ollut kummallakaan joukkueella onnistuneita piirteitä.

— Ei ole kyllä kauheasti kehuttavaa enkä oikein edes muista peliä. Kauheasti teimme omia virheitä, eikä vastustajan tarvinnut ensimmäisellä jaksolla mitään tehdä, kun itse teimme palot. Onneksi kestimme tuossa kotarissa, Lipottarien Eveliina Lämsä suomi ottelua.

"Sisäpeli vähän jossain vaiheessa pyörähti"

Jos Lipottaret ei ennen kotiutuskilpailua saanut aikaan riittävää tulosta sisällä, auttoivat Pesä Ysien mustat hetket ulkona vieraita saavuttamaan tarpeeksi juoksuja.

Lappeenrantalaisväreissä edustanut Marianne Roiha oli Lämsääkin pessimistisempi.

— Ei toimi oikein mikään. Ulkona ei saada kohti tulevia palloja kiinni, vaikka kukaan ei liiku. Sisäpeli vähän jossain vaiheessa pyörähti, mutta muuten huonoa peliä, Roiha mietti.

Menetetty mahdollisuus kaihersi Pesä Ysien pelinjohtaja Juho Kaikkoa, joka asetteli sanansa huolella.

— Lipottaret ensimmäisellä jaksolla suorastaan tarjosivat sitä voittoa, eivätkä hekään esittäneet sillä mitään. Tuntui, että koko ajan saimme tilanteita ja olimme pelin päällä, mutta itse tämän rähmimme, Kaikko manasi.

— Oli sauma laittaa vuoroja poikki, ei saatu kohti tulevia palloja kiinni ja kotarissa ei saatu enää yhtään mitään kiinni.

"Me ollaan oltu tässä vähän retkellä..."

Oululaisten pelinjohtaja Seppo Salmelaa kismittivät puolestaan etenemisessä tapahtuneet virheet.

— Ensimmäistä kertaa tänä vuonna meni vähän hermot tuossa ensimmäisellä jaksolla.

Salmelalta tiedusteltiin painoiko edellisenä päivänä Hyvinkäällä pelattu ottelu joukkueen jaloissa, ja käskyttäjä miettikin olisiko valmistautumisessa voinut tehdä jotain toisin. Salmelan kuvaus kuulosti melkein hilpeältä:

— Me ollaan oltu tässä vähän retkellä...
Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet