Jäähallityöryhmä saa tänään Lappeenrannan uuden areenan kustannuksista uusimman arvion konsultilta — Tarkempaa kustannusarviota odotellaan jo vesi kielellä

Vaihtoehtoina ovat jäljellä Kisapuisto ja Lappeenkadun kansiareena. Myös vanhan jäähallin katon korjauksen kannattajat ovat aktivoituneet. Ainoa päätös valtuustossa on edelleen se, ettei vanhaa hallia korjata.

Mika Strandén

Keskustan areena tulisi Lappeenkadun yläpuolelle betonikannen päälle.
Keskustan areena tulisi Lappeenkadun yläpuolelle betonikannen päälle.

Lappeenrannan uuden monitoimijäähallin laskelmia tekevä Rambollin konsultti antaa tänään jäähallin ohjaustyöryhmälle tarkempia lukuja eri vaihtoehdoista. Ohjaustyöryhmään kuuluvan Kimmo Ruokoniemen (sd) mukaan ainakin odotusarvo ryhmässä on sellainen, että nyt saataisiin jo tarkempia faktoja valmistelun pohjaksi.

— Kieli pitkällä odotan, että tänään saataisiin jotain euromääräisiä lukuja, Ruokoniemi kuvaa.

Tiedottaminen auki

Rambollin edustaja ja Lappeenrannan kaupungilla suunnittelua tekevät virkamiehet pitivät oman kokouksensa keskiviikkona. Tänä iltana heidän lisäkseen paikalla ovat valmisteluryhmään kuuluvat poliitikot.

Ruokoniemi vetänee puheenjohtajana kokouksen, sillä työryhmän varsinainen puheenjohtaja Markus Iitiä on lomamatkalla Espanjassa. Puheenjohtaja valitaan kokouksessa, jossa päätetään myös asiasta tiedottamisesta.

Kai Skyttä

Jos Kisapuistoon rakennetaan uusi jäähalli, vanha päähalli puretaan.
Jos Kisapuistoon rakennetaan uusi jäähalli, vanha päähalli puretaan.

Timantti ja nollavaihtoehto

Vertailussa jäljellä ovat Kisapuisto ja keskustaan kaavailtu Lappeenkadun kansiareena. Ainut tähän mennessä tehty päätös on, ettei vanhaa päähallia korjata, vaan suunnitellaan uusi jäähalli sekä kartoitetaan sen rinnalla sisähallin rakentamista.

Ruokoniemen mukaan mitään väliaikatietoja ei ohjausryhmälle ole herunut, eikä hän halua naulata omaa kantaansa vaihtoehdoista. Hänen mukaansa on syytä olla varovainen, koska tähän saakka ei ole ollut tarjolla mitään summia, joihin kantansa olisi voinut nojata.

Osa ryhmästä ohjaa itsensä siihen, että jää vain nollavaihtoehto ja virkamiesten timantti eli huippusuunnitelma jäävät vastakkain. — Kimmo Ruokoniemi

— Kieli keskellä suuta olen mennyt, en kallistu kummankaan suuntaan. Ohjausryhmässä on parempi, ettei liputa kenenkään puolesta.

— Osa ryhmästä ohjaa itsensä siihen, että jää vain nollavaihtoehto ja virkamiesten timantti eli huippusuunnitelma vastakkain. Nollavaihtoehto on se, että tehdään Kisapuistoon uusi halli.

Ruokoniemen mukaan Kisapuisto ei toisi mitään uutta elinkeinopoliittisesti, vaan se olisi puhtaasti jääurheilukeskus, vaikka pyrkimys on, että saataisiin jotakin lisäarvoa samoihin tiloihin.

— Aika hanakasti viime valtuustossa tuotiin esille vanhan hallin korjausvaihtoehtoa. Voi olla, että se nousee vielä hyvinkin hanakasti puhuttavaksi, mutta ohjausryhmä tekee kuitenkin oman työnsä loppuun.

Joitain yhteydenottoja keskusta-areenan rakentamiseen osallistuviin sijoittajiin virkamiehillä on ollut.

— Syksyn kokouksessa pitäisi olla lupauksia sijoituksista, mutta voi olla kiireaikataulu, Ruokoniemi sanoo.