SaiPa otti käyttöön perjantaipaidat — Tulos oli sen mukainen

Ville Koho ja Jonatan Tanus putosivat nyt pois kesken pelin. Micke Saari pääsi heti kolmosketjun sentteriksi. Matias Mäntykivi ohjasi uransa ensimmäisen liigamaalin.

Mika Strandén

SaiPan valkoinen paita oli kuin antautumislippu, kun Pelicans runnoin maaleja Niklas Westerholmin sylistä.
SaiPan valkoinen paita oli kuin antautumislippu, kun Pelicans runnoin maaleja Niklas Westerholmin sylistä.

SaiPa oli täysi vastaantulija usein sille ahdistusta aiheuttaneen Pelicansin käsissä. Lukemat jääkiekkoliigan ottelussa olivat 2—7 (1—2, 0—1, 1—4).

Pelicans käänsi SaiPan kumoon käytännössä maalin edessä. Vieraat runnoivat Niclas Westerholmin silmikon alta viisi maalia ja pari vähän kauempaa.

Paidat olivat kuin Kärpillä, peliesitys ei.

Kiva valkoinen paita

SaiPa pelasi ottelun poikkeuksellisesti ”kolmospaidassaan”, jonka pääväri on valkoinen. Paidat olivat kuin Kärpillä, peliesitys ei.

SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen kutsui paitaa ennakkoon perjantaipaidaksi, joka otettiin käyttöön some-kyselystä saatujen vastausten perusteella. Samanlainen paita on seuran A-nuorilla.

Naisshoppailijat tuntevat perjantaipaidan kivana lohdukkeena, joka ostetaan rankan työviikon jälkeen, kun on vaihdettu vapaalle.

Ei oikein lähtenyt

SaiPan alku oli heti nihkeä, sillä Pelicansin kakkosketjun Niko Kivelä survoi kiekon sisään Westerholmin maalin kulmalta, kun peliä oli pelattu reilu minuutti. Aktiiviset vieraat rankaisivat uudelleen erän lopussa, kun Kivelän ketjukaveri Jesse Ylönen työnsi Westerholmin torjunnasta maaliviivalle liruneen kiekon sisään.

Hannes Björnisen suoraan aloituksesta ottama jäähy antoi SaiPalle vihdoin kavennuksen. Cody Kunyk laukoi omalta paikaltaan laidasta Brenden Kichtonin tarjoilun suoraan syötöstä ohi Juho Olkinuoran.

Uusi jäähy Björniselle heti perään korkeasta mailasta sai valmentaja Ville Niemisen kuumenemaan ja äänekäs viesti lensi päätuomareille Jarmo Heikkiselle ja Jari Suorsalla. Sen jälkeen Niemisen ei tarvinnut enää ääntään korottaa, sillä Pelicansilla ei ollut ottelussa enää ongelmia.

Mäntykiven ensimmäinen

Toinen erä toi taas jäähyn SaiPalle, ja Pelicans rankaisi. Nyt oli vuorossa vieraiden kakkosketjun kolmas lenkki, kun Roope Mäkitalo laukoi uransa ensimmäisen liigamaalin.

Väärä vaihto ja jäähy avasivat kotijoukkueen osalta kolmannen erän heti ankeasti. Taas oltiin maalin edessä irtokiekoilla, ja Björninen runnoi Pelicansin neljännen maalin.

Viides kerta oli Taavi Vartiaisen käsialaa päätöserän puolessa välissä, kuudes Ylösen illan toinen ja seitsemäs Roope Elimäen käsialaa.

Kotijoukkueen illan iloisin tapahtuma oli lopulta nuoren Matias Mäntykiven ensimmäinen liigamaali ylivoimalla ajassa 58.30.

Katso ottelun maalikooste täältä: