Lappeenrantalaiselle Riku Liikkaselle jo kymmenes mitali SM-molskeilta, Liikkanen ohitti SM-mitalien määrässä olympiakävijä Timo Niemen

Riku Liikkanen sijoittui kreikkalais-roomalaisen painin SM-kisoissa toiseksi 87 kilon painoluokassa.

mIKA sTRANDÉN

Riku Liikkanen voitti SM-kisoissa neljä ensimmäistä vastustajaansa näytöstyyliin, mutta maajoukkuemies Toni Metsomäki oli loppuottelussa liian kovaa kaliiberia.
Riku Liikkanen voitti SM-kisoissa neljä ensimmäistä vastustajaansa näytöstyyliin, mutta maajoukkuemies Toni Metsomäki oli loppuottelussa liian kovaa kaliiberia.

Helsingin Hakaa edustava lappeenrantalainen Riku Liikkanen sai ensimmäiset kymmenen SM-mitalia täyteen oman seuransa isännöimissä kisoissa.

Liikkanen sijoittui kreikkalais-roomalaisen painin SM-kisoissa hopealle 87 kilon painoluokassa.

Mitali oli Liikkaselle uran kymmenes, ja samalla hän ohitti SM-mitalien määrässä kaksinkertaisen olympiakävijän ja EM-mitalisti Timo Niemen.

Niemi piti hallussaan aiempaa ennätystä eteläkarjalaisten painijoiden saavuttamien SM-mitalien määrässä. Hän keräsi urallaan yhdeksän mitalia, joista Suomen mestaruuksia oli neljä.

Liikkasen mitalisaldo on kasvanut nopeaa tahtia, sillä hän ottelee sekä kreikkalais-roomalaisessa että vapaapainissa.

Viimeksi vapaapainissa tuli SM-kultaa ja kreikkalais-roomalaisessa hopeaa.

Seuraavat vapaapainin SM-kilpailut käydään huhtikuussa, ja siellä Liikkanen ottelee näillä näkymin raskaammassa sarjassa.

Helsingissä Liikkanen kukisti lauantaina neljä ensimmäistä vastustajaansa näytöstyyliin, mutta loppuottelussa maajoukkuemies Toni Metsomäki pyöräytti lappeenrantalaisesta ylivoimaisen pistevoiton.

Liikkanen loukkasi kättään jouduttuaan mattoon, ja hyvänä vyöryttäjänä tunnettu Metsomäki pääsi sen jälkeen helpolla. Liikkanen ei mahtanut mitään, vaikka on hyvä puolustaja.

Juttua muokattu 21.53: korjattu jutun avaavaa virkettä.

Luetuimmat