Venla Lehtonen nousi takaa-ajossa toiseksi — Paikka maailmancupiin varmistui, mutta pystyammunta tökki vielä

Heidi Lehikoinen

Venla Lehtonen noui sunnuntaina Kontolahdella takaa-ajossa toiseksi.
Venla Lehtonen noui sunnuntaina Kontolahdella takaa-ajossa toiseksi.

Imatran Urheilijoiden ampumahiihtäjä Venla Lehtonen kohenteli sijoitustaan sunnuntaina Kontiolahden kansainvälisissä gp-kisoissa.
Lauantaina sijalle 20. jäänyt Lehtonen nousi sunnuntaina kisan kakkoseksi. Eroa kisan voittaneeseen Kaisa Mäkäräiseen jäi kuitenkin viisi minuuttia,
Mäkäräiselle sakkoja kertyi kolme ja Lehtoselle viisi.
Kahdelta makuuammuntapaikalta Lehtoselle tuli vain yksi sakko, kahdelta pystypaikalta sakkoja tuli neljä.
— Ammunta sujui nyt puoliksi. Pystypaikoillakin hudit olivat aika lailla siinä reunoilla, mutta ehkä keskittyminen ei säilynyt ihan loppuun asti, Venla Lehtonen tuumi.
Sunnuntain kisassa Venla Lehtosen hiihto kulki selvästi paremmin kuin lauantain pikakisassa.
— Olihan tämä paras kisa kauden neljästä karsintakisasta, mutta ei se vielä oikein itseluottamusta palauttanut. Sanotaan, että hyviä merkkejä kisassa oli, mutta paineet ovat yhä kovia. Viime kaudella kaikki oli plussaa, mutta nyt sitä odottaa itseltään jo enemmän, Lehtonen tuumaili.

Lehtosen jäljessä kolmantena Kontiolahdella oli oli puhtaasti ampunut Erika Jänkä runsaat 20 sekuntia imatralaiselle hävinneenä. Kolmen sakon rasittama Laura Toivanen hävisi Venla Lehtoselle 45 sekuntia ja kaksi sakkoa kerännyt Suvi Minkkinen minuutin.

Lauantain kisassa kärkipaaän sijoituksia keränneistä venäläisistä ampumahiihtäjistä moni jätti takaa-ajon väliin.
Kakkossija takaa-ajokisassa varmisti Venla Lehtoselle paikan Suomen joukkueessa joulukuun maailmancup-kisoissa. Ampumahiihdon maaiilmancup alkaa 2. joulukuuta Slovenian Pokljukassa.

Kommentoidut