Pesä Ysit vei kotiottelunsa Savon puolelle ja otti kauden ensimmäisen puhtaan voiton

Minna Mänttäri

Elina Väre (oik.) toi Juvalla Pesä Yseille neljä juoksua. Arkistokuva.
Elina Väre (oik.) toi Juvalla Pesä Yseille neljä juoksua. Arkistokuva.

Pesä Ysit vei kotiottelunsa Juvan kunnan aloitteesta Etelä-Savoon, ja tuloksena oli kauden ensimmäinen puhdas voitto naisten Superpesiksessä. Ottelua seurasi Juvalla 380 katsojaa.

— Oli iso voitto, Pesä Ysien pelinjohtaja Ville Lantta kuvasi.

— Pelattiin kyllä niin laadukas peli kuin olla voi.

Tiivistä ulkopeliä

Lanttaa tyydytti varsinkin joukkueensa ulkopeli, jota hän kuvasi yhdeksi kauden parhaista esityksistä. Toisen jakson nolla Kempeleelle kuvaa hyvin ysittärien otteita.

Juoksut Pesä Ysit otti puhtailla lyönneillä linjasta tai välistä. Myös Kempeleen karvausyrityksistä se pystyi rokottamaan yllätyskotiutuksia.

— Osattiin pelata johtoasemassa ja tunnistettiin tilanteet, Lantta kiitti.

Jokeri Harinen latasi

Pesä Ysit nousi Juvalla avausjaksolla 0—2-tilanteesta ensin ohi Sarita Heikkisen kahdella ja Henriikka Harisen yhdellä lyönnillä. Kempeleen tasoituksen jälkeen Susanna Alava ratkaisi jaksovoiton ysittärille.

Harinen jatkoi lyöntimyllyään toisen jakson kahdessa ensimmäisessä vuorossa ja vei lappeenrantalaiset 2—0-johtoon. Kolmannessa vuorossa Marianne Roiha ja Annika Turtiainen jatkoivat ja veivät joukkueensa 4—0-lukemiin. Sen jälkeen luukut pantiin kiinni, ja voitto matkasi Pesä Ysien mukana Lappeenrantaan.

Elina Väre eteni ottelussa neljä kertaa juoksun tuojana kotipesään. Väreen ja häntä kolmosena saattelevan Marianne Roihan yhteistyön Lantta nosti Itä-Länsi-tason esiintymiseksi.

Ykkösviulisti ja lukkarilupaus

Ykkösjokeriksi kasvanutta Henriikka Harista Lantta kuvasi ykkösviulistikseen, ja kehut sai myös tolppaa nostanut nuori lukkari Essi Rytteri.

— Kyllä meillä on kasvamassa todellinen huipputapaus lautasen äärellä.

Voitollaan Pesä Ysit nousi pisteen päähän viimeisellä pudotuspelisijalla olevasta Kempeleestä. Joukkueet kohtaavat uudelleen viikon kuluttua Kempeleessä.