Ketterän unelma on yhä lähempänä — Imatralaisten tulikuuma ykköskenttä järjesteli kolme maalia, kun KeuPa HT kaatui toistamiseen finaalisarjassa

Joona Jääskeläinen vietti kahden maalin iltaa ja Jesse Juntheikki ja Valtteri Lipiäinen keräsivät kolme syöttöpistettä, kun Ketterä siirtyi Mestiksen finaaleissa 2—0-johtoon.

Jaana Kautto

Janne Kumpulaisen antoi laidan lähellä vauhtia Jarno Lippojoelle, jonka toisen erän osuma jäi Ketterän voittomaaliksi.
Janne Kumpulaisen antoi laidan lähellä vauhtia Jarno Lippojoelle, jonka toisen erän osuma jäi Ketterän voittomaaliksi.

Ketterän ensimmäinen mestaruus jääkiekon Mestiksessä on kiirastorstain jälkeen enää kahden pysäkin päässä. Keuruulla pelatussa toisessa loppuottelussa ratkaisijan roolin otti Ketterän tulikuuma ykköskenttä, kun Joona Jääskeläinen iski kaksi maalia Jesse Juntheikin ja Valtteri Lipiäisen kerätessä tehopisteet 0+3. Ketterä voitti 2—3 ja johtaa ottelusarjaa nyt jo 2—0.

— Pelasimme hyvät 50 minuuttia. Lopussa kaveri nosti tehoja ja sai vähän miesylivoimaa, mutta taistelimme väsyneenäkin hyvin pitkiä vaihtoja ja puolustimme keskustaa, kertoi Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen.

— Selvästi parempi voitti tänään. Me olemme tällä hetkellä niin hitaita varsinkin pääkopan puolelta, että se hitaus siirtyy jalkoihinkin, tuskaili kotijoukkueen käskijä Niko Härkönen.

Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli jälleen tapahtumarikasta vauhtikiekkoa, jossa Ketterä oli kiekollisesti ja maalintekotilanteiden valossa aavistuksen niskan päällä.

Keuruulaisyleisön iloksi tolppien väliin osui ensimmäisenä kotijoukkue, joka siirtyi johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Karolus Kaarlehto oli voimaton, kun Olli-Petteri Viinikainen pommitti irtokiekosta tulisen lämärin oikeaan yläkulmaan.

Ketterä vahva ylivoimilla

Ketterällä oli maalin jälkeen pari vahvaa pyöritystä, jotka eivät kuitenkaan johtaneet maaleihin. Pelin hallinta siirtyi yhä voimakkaammin vieraille KeuPalle vihellettyjen jäähyjen takia. Ketterä hyödynsikin heti illan ensimmäisen ylivoimansa, kun Jääskeläinen ronkki kiekon maalin edustalta pelin hyvin aloittaneen Samuli Tervon taakse.

Toisen erän alussa Mikko Haaparanta, Valtteri Lipiäinen ja Jääskeläinen pääsivät vuorotellen nokikkain KeuPa-vahdin kanssa, mutta Tervo veti tilanteissa pidemmän korren.

Ketterä siirtyi johtoon illan kolmannella ylivoimallaan. Maalin rakentelivat samat miehet, jotka olivat mukana jo avausosumassa. Juntheikki ja Lipiäinen keräsivät syöttöpisteet, kun Jääskeläinen siivosi irtokiekon maalin kulmilta perille.

Lippojoen kanuuna lauloi

Kuskin paikalle päästyään Ketterä oli kuin riivattu. Imatralaisjoukkue nosti vielä asteen karvaustaan, mikä johti kotijoukkueen pelaamisessa paniikkiratkaisuihin ja kiekonmenetyksiin.

Kahden maalin karkumatkalle Ketterä siirtyi, kun kapteeni Jarno Lippojoen hurja lyöntilaukaus suoraan syötöstä painui ylänurkkaan. Juntheikki ja Lipiäinen napsivat maaliin illan kolmannet syöttömerkintänsä.

Kolmannessa erässä pelin henki oli selvä. KeuPa haki raivoisasti kavennusta ja Ketterä joutui puolustuskannalle. Ketterä puolusti kuitenkin tarkasti ja Kaarlehto napsi kohti tulleet kiekot eleettömästi räpyläänsä.

Lopussa KeuPa otti maalivahdin pois ja Jani Siekkinen iski kavennuksen. Ketterä kesti kuitenkin lopun myllytyksen ja otti toisen voittonsa.

— Periaatteessa emme muuttaneet mitään kolmanteen erään, mutta peli on aina tuollaista vuoristorataa. Kun on kaksi tasaista joukkuetta vastakkain, niin aina toinen hallitsee osan pelistä, Matias Lehtonen kuvaili.

Ketterän ja KeuPa HT:n kolmas kohtaaminen on lankalauantaina, jolloin finaalisarja rantautuu ensimmäisen kerran Imatralle. Neljäs ottelu pelataan Keuruulla pääsiäismaanantaina.

Juttua muokattu 18.4. klo 21.35. Lisätty kommentteja.