IPV keräsi kassan, Veto pisteet — "Niin moni täällä on vaatinut meitä kentälle myös vuoden kuluttua, että pitää harkita uudelleen"

IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää oli jo suunnitellut vaihtuvuutta niin, ettei IPV olisi vuoden kuluttua kumpikaan pelaavista joukkueista.

Lauri Heino

Tuisku Tuovinen löi IPV:n avausjuoksun VImpeliä vastaan Pabellon Elola -stadionilla.

Jonkun verran saisi Imatran Pallo-Veikot todellakin punnertaa erikoista tapahtuman eteen, jotta Ukonniemeen löytyisi saman verran (2914) katsojia kuin Fuengirolassa sunnuntaina pelattuun sarja-avaukseen Vimpelin Vetoa vastaan.

Toisen kerran Superpesiksen avausviikonlopun tapahtuman Costa del Solilla järjestänyt IPV ei hyötynyt pelistä pisteenkään vertaa. Se ei saanut edes joukkuetta murjottamaan.

Lauri Heino

IPV:n joukkue kiitti kannatajiaan ottelun jälkeen. Peli houkutteli Pabellon Elola -stadionille 2914 pesäpallon ystävää.

Imatralaiskatsojia hemmottelivat ensimmäisen vuoroparin tasoittavan kotiutuksillaan harvemmin siinä roolissa esiintyvät 25-vuotiaat Tuisku Tuovinen ja Ville Lantiainen.

— Hyvän alun jälkeen harmitti, että päästimme Vedon tasoihin ja ohi. Hyvä pössis tässä helteessä on kuitenkin ollut samaan tapaan kuin vuosi sitten, Lantiainen korosti.

Tapahtumalle luvassa jatkoa

IPV ja Fuengirolan kaupunki ovat sopineet tapahtuman järjestämisestä myös kahtena seuraavana keväänä.

IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää oli jo suunnitellut vaihtuvuutta niin, ettei IPV olisi vuoden kuluttua kumpikaan pelaavista joukkueista.

Lauri Heino

IPV:n ykkösvahti Konsta Kurikka pelaa ensimmäisiä otteluitaan isossa roolissa Superpesiksessä. Viime kaudella hänet nähtiin IPV:n kokoonpanossa kolmessa ottelussa.

— Ajatuksena oli pitää kiinnostus yllä, jos matkaan lähtisivät eri seurojen fanit kuin tähän asti. Niin moni täällä on vaatinut meitä kentälle myös vuoden kuluttua, että pitää harkita uudelleen, kommentoi Valkeapää tulosta lukuun ottamatta aurinkoisen päivän päätteeksi.

Dahlströmillä vaikea ottelu

IPV hävisi ottelun kolmostilanteet 11–22, mutta kotiutuspaikoissa kohmeisia sormia Vedon polttolinjalta ei avausvuoroparin jälkeen löydetty.

IPV:n väreihin vaihtanut vaasalaiskasvatti Jere Dahlström siirtynee tällä kaudella kaikkien aikojen lyöjätilaston kärkeen. Jokeri Dahlström, 37, ei kuitenkaan onnistunut sarja-avauksessa yhdessäkään kuudesta kotiutuspaikastaan.

Lauri Heino

IPV rikkoi ottelussa miljoonan katsojan rajapyykin Superpesiksessä. Miljoonas katsoja oli korialainen Jonna Kondratjeff, jonka IPV palkitsi kylpylälahjakortilla.

— Jere on silti ainoa lyöjämme, joka pystyy vastaamaan Vedon lyöntivoimaan. Faniemme puolesta harmittaa, ettemme pystyneet toisella jaksolla taistelemaan kunnolla. Emme kuitenkaan ole ainoa vimpeliläisten kanssa lirissä oleva joukkue, muistutti IPV:n pelinjohtaja Petri Tuuva.

Kanala Vimpelin sankari

Tilanteiden rakentelussa onnistuivat sisäpelin kärjen vaihtajajokeri Juuso Latun (kärkilyönnit 4/7) ympärillä muodostavat Lantiainen (5/8) ja Miikka Matikka (5/7).

Vedon sankari oli toisen jakson karkumatkan kolmen juoksun kunnarilyönnillään (1+2) kakkosluukusta taannut Mikko Kanala. Täyden tusinan kärkilyöntejä nakuttaneen Kanalan, 25, Aurinkorannan keikan liki ainoat palot sattuivatkin jo avauspäivänä kärähtäneiden käsivarsien kanssa.

Lauri Heino

Pelin alku oli imatralaisilta vahva. IPV:n Konsta Kurikka syöksyi kotipesään ja Vimpelin lukkari Janne Heimonen kauhoi tyhjää.

— Lähtömme peliin oli kankea, mutta onneksi sentään toisella jaksolla nähtiin onnistunut lähtö, kiteytti kuusi juoksua tuonutkin Kanala.

— Toivottavasti myös Robert Huberin tien herrat ottavat tämän avaustapahtuman vielä isommin, lähetti Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki terveisiä Pesäpalloliiton suuntaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet