SaiPa, NST ja PoNoVo kertovat yhteisestä tulevaisuudestaan

Keskiviikon tiedotustilaisuuden anti on vielä salaisuus, mutta keväällä yhdistyvät NST ja PoNoVo ovat jo aiemmin pohtineet, että SaiPa yhteisenä nimenä olisi vetovoimainen.

SaiPa, NST ja PoNoVo kertovat yhteisestä tulevaisuudestaan

SaiPa järjestää lappeenrantalaisten salibandyn erikoisseurojen PoNoVon ja NST:n kanssa tiedotustilaisuuden keskiviikkona. Tilaisuuden aiheena on merkittävän urheiluseurojen välisen yhteistyön julkistaminen.

SaiPan viestintä- ja markkinointijohtajan Jussi Viljakaisen mukaan tilaisuuden sisällöstä kerrotaan vasta paikan päällä. Kutsun mukaan kuullaan ainakin puheenvuorot Liiga-SaiPan, NST:n ja PoNoVon edustajilta.

Yhteinen salibandyseura

NST ja PoNoVo kertoivat viime keväänä aikomuksestaan yhdistyä yhdeksi salibandyseuraksi keväällä 2020. Jo tällä kaudella seurojen juniorijoukkueet ovat alkaneet tehdä laajasti yhteistyötä ja perustaneet yhteisiä joukkueita.

Kesäkuun alussa seurojen vuosikokoukset antoivat yksimielisen tukensa yhdistymiselle, jonka lopputuloksena on Suomen yhdeksänneksi suurin salibandyseura. Jäseniä on yhteensä 850.

Liigaseurojen alla

Liigaseuroihin salibandyseurat ovat Suomessa sulautuneet jo aiemmin tai vähintäänkin alkaneet tehdä markkinointiyhteistyötä. Päijät-Hämeen salibandyseura alkoi vuonna 2017 käyttää nimeä Pelicans SB. TPS salibandy on vuodesta 2004 ollut Turun Palloseuran jäsenyhdistys. TPS salibandy perustettiin jo vuonna 1995.