Catz voitti henkien taiston jatkoajalla Honkaa vastaan Espoossa

Minna Mänttäri

Pelintekijä Valencia McFarland on Catzin hyökkäyspelin sielu. Arkistokuva joulukuun alun ottelusta PeKa-Catz.

Catz Lappeenranta näytti henkistä lujuuttaan tiistaina naisten Korisliigan vierasottelussa Espoossa. Kotijoukkue Honka oli jo voittamassa ottelua, mutta Catz pakotti ottelun jatkoajalle ja nappasi sarjapisteet lopulta itselleen lukemin 76—75 (27—30).

Jatkoajalla johtoasema vaihtui viidesti. Yksi Catzin voiton kannalta tärkeimmistä koreista oli Roosa Kososen nopea kolmonen heti sen jälkeen, kun Alexyz Vaioletama oli nostanut vapaaheittoviivalta Hongan 73—71-johtoon.

Voittokorin viimeisteli Catzin kapteeni Aleighsa Welch.

Catz nousi kolmannella neljänneksellä neljän pisteen johtoon 50—46, kun pelintekijä Valencia McFarland nakutti kymmenessä minuutissa 13 pistettä.

Päätösneljänneksen hahmoksi nousi Hongan Alexyz Vaioletama, joka heitti seitsemässä minuutissa 14 pistettä ja nosti lopulta koko ottelun pistesaldonsa lukuun 23.

Hongan johto oli seitsemän pistettä kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, jolloin Catzin päävalmentaja Mika Haakana otti aikalisän ja sai lietsottua joukkueensa loppukiriin.

Hongan johtoa söivät ensin Aleighsa Welch ja Roosa Kosonen, minkä ansiosta McFarlandin kahden pisteen kori 22 sekuntia ennen summeria johdatti ottelun jatkoajalle.

Catzin tehotilastossa ylitse muiden nousi kolme pelaajaa, joista kaksi ylsi tuplatuplaan. Welch keräsi 26 pistettä ja 10 levypalloa, Elena Reshetko 10 pistettä ja 15 levypalloa. McFarland heitti 22 pistettä, otti seitsemän levypalloa ja antoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Catz paransi asemiaan taistelussa pudotuspelien kotiedusta.

Lappeenrantalaisjoukkue on nyt viidentenä, mutta tasapistein kolmantena ja neljäntenä olevien Kouvolan Kouvottarien ja Espoo Basket Teamin kanssa.

Catz pääsee nyt harjoitustauolle, sillä joukkueen seuraava ottelu on 20. helmikuuta Kouvolassa Kouvottaria vastaan. Catzilla on pelaamatta viisi runkosarjaottelua.

Luetuimmat