Niki Tuuli kaatui viidenneltä sijalta Valenciassa — Imatralaiskuskin kauden paras kisa päättyi sadekelin kisassa keskeyttämiseen

Gold & Goose Photography, Gold & Goose Photography

Niki Tuulen kisan päättyi Valencian sadekelissä kaatumiseen. Nurinmenon aikaan Tuuli oli kisassa viidentenä.
Niki Tuulen kisan päättyi Valencian sadekelissä kaatumiseen. Nurinmenon aikaan Tuuli oli kisassa viidentenä.

Imatralainen ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli ajoi sunnuntaina kauden parasta kisaansa Moto 2-luokan MM-osakilpailussa Espanjan Valenciassa.

Hyviä harjoitusaikoja perjantaina ja lauantaina ajanut Tuuli starttasi takarivistä 26. ruudusta, mutta kipusi sadekelin kisassa nopeasti kohti kärkeä.

Niki Tuuli oli kilpailussa jo viidentenä kuusi kierrosta ennen maalia, kun pyörä lipesi märällä radalla ja Tuuli kaatui. Hänet nostettiin vielä ylös, mutta matka päättyiseuraavalla kierroksella varikolle kesken kisan.

— Alussa meni pitkään, kunnes takarengas alkoi pitää, mutta kilpailun edetessä alkoi tuntua todella hyvältä. Näin Mattia Pasinin edessäni neljäntenä ja lähdin tavoittamaan häntä. Yritin liikaa ja kaaduin. Joka tapauksessa tämä oli yksi parhaista kisoistani ja viimeinen tässä tiimissä, joten minulla ei ollut mitään menetettävää, Tuuli kertoi tiedotteessa.
Tuuli starttasi takarivistä 25. ruudusta, mutta kipusi sadekelissä nopeasti kohti kärkeä.
Jo ensimmäisellä kierroksella nähtiin useita kaatumisia ja ulosajoja, mitkä nostivat Tuulen samantien taistelemaan MM-pisteistä eli sijoituksesta 15 parhaan joukossa. Tuuli oli lopulta viimeinen kuljettaja, joka ei selviytynyt ruutulipulle asti.
Moto2-luokan voittoon liukasteli suomalaisen Aki Ajon tiimin portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira, joka juhli Valencian osakilpailun voittoa myös viime kaudella, mutta tuolloin pari minuuttia nopeammalla ajalla.
Ajolle päätösviikonloppu oli yhtä juhlaa, sillä Red Bull KTM Ajo voitti myös tallien maailmanmestaruuden Moto2-luokassa, minkä lisäksi tiimin vasta 15-vuotias turkkilaiskuljettaja Can Öncü ajoi Moto3-luokan voittoon MotoGP-uransa debyyttikisassa.
Valencian kilpailu oli Tuulelle ainakin toistaiseksi viimeinen Moto2-luokassa. Ensi kaudella hän ajaa uudessa sähkömoottoripyörien MotoE-sarjassa, mutta Tuuli etsii edelleen ajopaikkaa myös jostain toisesta sarjasta. Vahvimpana vaihtoehtona lienee Espanjan CEV-sarja, jossa kilpaillaan Moto2- ja Moto3-luokan kalustolla.

Valencian kisan sadekelissä kaatumisia sattui paljon ja loppukierroksilla mukana oli enää 20 kuskia. Kymmenkunta kuskia kesytti onnettomuuksien vuoksi, Heidän joukossaan olivat heti alkukierroksilla kärkijoukossa lähteneet italialaiset Luca Marini ja Lorenzo Baldassari.

Kilpailun voittoon ajoi Portugalin Miguel Oliveira. Moto 2-luokan mestaruuden varmisti Italian Franseco Bagnaia, joka oli päätöskisassa sijalla 14 ja jäi kärjestä lähes minuutin.

Kommentoidut