PEPO pelasi maalia vaille hyvän ottelun ja jäi siksi kesätauolle kirpein mielin, hyökkääjä on haussa

Mika Strandén

PEPOn Markus Koistinen (oik.) pelaa uransa parasta kautta. Lauantaina Koistiselle osui yksi PEPOn parhaista maalintekopaikoista, mutta ohjaus Akeg Dengin keskitykseen sujahti ohi NJS:n maalin 82. peliminuutilla. Arkistokuva.
PEPOn Markus Koistinen (oik.) pelaa uransa parasta kautta. Lauantaina Koistiselle osui yksi PEPOn parhaista maalintekopaikoista, mutta ohjaus Akeg Dengin keskitykseen sujahti ohi NJS:n maalin 82. peliminuutilla. Arkistokuva.

Hyökkääjä Edwin Salazarin vakava loukkaantuminen puree PEPO Lappeenrantaan odotetun lujaa jalkapallon miesten Kakkosessa.

PEPO oli lauantaina pelin kaikilla muilla osa-alueilla osin selkeästikin Nurmijärven Jalkapalloseuraa parempi, mutta maalinteossa epäonnistuminen suisti lappeenrantalaisjoukkueen katkeran oloiseen 0—0-tasapeliin kotiyleisön edessä.

PEPO on pelannut 12 ottelua tappioitta ja majailee A-lohkon kärjessä, mutta joutui nyt kahden viikon kesätauolle jossittelu päällimmäisenä mielessään.

— Meillä oli hallinta ja tilanteita. Kaikki, mitä olimme harjoitelleet, toimi älyttömän hyvin. Meidän olisi pitänyt tämä peli vain voittaa. Tällä hetkellä meiltä puuttuu vain maalintekijä, PEPOn päävalmentaja Mika Heino toteaa.

PEPO rakensi tapansa mukaan laadukkaita maalintekopaikkoja Alex Oikkosen ja Jerry Särkän antamista erikoistilanteista, mutta tuloksetta.

PEPOn kärjessä aloitti edellisen ottelun tapaan Eetu Suoraniemi, joka pelasi viime kaudella vahvasti topparina, muttei ole kentän toisessa päässä hikoillessaan vastustajan puolustuslinjaa tärisyttävää tyyppiä.

Toisaalta viimeisen linjan murtajaa ei PEPOlta muutenkaan juuri löytynyt, kun Markus Koistisellakaan ei ollut pirtein päivänsä.

PEPOlla on silti paljon hyviä asioita puolellaan. Se on päästänyt 12 ottelussa vain seitsemän maalia ja piti nurmijärveläisetkin tiukasti nuhteessa.

Lisäksi PEPOn oma pelinavaaminen toimii hyvin. Se liikutti NJS:ää taitavasti ja loi itselleen hyvin pelitilaa niin keskeltä kuin laidalta, mutta viimeisistä syötöistä uupui sama laatu kuin viimeistelystä.

PEPO etsii parhaillaan Salazarin korvaajaa. Jalkapallo on paitsi teknistä, taktista ja fyysistä myös psyykkistä. Uuden pelaajan liittyminen joukkueeseen vaikuttaa aina sen dynamiikkaan, mikä voi kenties jo itsessään terästää PEPOn toimintaa kentän ylimmällä kolmanneksella.

Heino muistuttaa, ettei maalinteko ole vain yhdestä hyökkääjästä kiinni.

— 18 tehtyä maalia on vain liian vähän.