Simo Lipsanen sijoittui kolmanneksi kansainvälisessä kisassa Turkissa — "Simon vauhdinjuoksu oli hyvää, samoin lankulta lähtö ja ensimmäinen loikka"

Simo Lipsasen MM-kisoihin valmistava leiri jatkuu vielä tovin Turkissa.

Minna Mänttäri

Elokuun alun Kalevan kisoissa Simo Lipsanen loikki Suomen mestariksi kotikentällään.
Elokuun alun Kalevan kisoissa Simo Lipsanen loikki Suomen mestariksi kotikentällään.

Yleisurheilun MM-kisoihin valmistautuva Simo Lipsanen oli kolmiloikassa kolmas Turkin Belekissä käydyssä kansainvälisessä kilpailussa.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten loikkija ponnisti parhaallaan 16,48.

Tuulettomassa säässä käydyn kilpailun voitti hallitseva 22-vuotiaiden Euroopan mestari Turkin Necati Er, joka loikki 16,56. 

 — Simon vauhdinjuoksu oli hyvää, samoin lankulta lähtö ja ensimmäinen loikka. Sitten hypyn tasapaino vähän hajosi, Lipsasen valmentaja Petri Ruotsalainen ruoti suojattinsa hyppyjä SUL:n tiedotteessa.

Lipsasen MM-kisoihin valmistava leiri jatkuu vielä tovin Turkissa. MM-kilpailut alkavat Dohassa 27. syyskuuta.

Sitten hypyn tasapaino vähän hajosi. — Petri Ruotsalainen

Annimari Korte voitti naisten 100 metrin aidat samoissa kisoissa. Korte osui rajusti neljänteen aitaan, mutta voitti juoksun ajalla 13,28. Unkarin Gréta Kerekes oli toinen ajalla 13,34.

— Menin ihan päin neljättä aitaa, vauhti melkein pysähtyi. Sitä ennen ensimmäinen ja toinen aita menivät hyvin. Siihen loppuun tuli sitten hyvä ”loppukiri”, Korte kertaili tiedotteessa.

Kortteelle kilpailu oli yksi terävä harjoitus MM-kisojen valmistavalla leirillä Turkissa.

— Lähtö on ollut vähän epävarmaa, kuten Eurooppa—USA-ottelussa, mutta sain tässä nyt yhden hyvän lähtöharjoituksen. Tässä on vielä kaksi kovempaa harjoitusta ennen MM-kisoja, Korte sanoi.