SaiPa tykitti KooKoo-kammonsa katsomoon — päätöserän kovan urakoinnin se vaati

Takaa-ajaja SaiPa nousi kolmannen erän kahdella maalillaan kouvolalaisten ohi.

Lumikki Haaja

KooKoon vuoro oli esiintyä tiistaina Liigan Suomi100-kampanjan mannekiineina. Ryhtiä se ei tuonut riittävästi, sillä keltapaitainen SaiPa nousi ohi.
KooKoon vuoro oli esiintyä tiistaina Liigan Suomi100-kampanjan mannekiineina. Ryhtiä se ei tuonut riittävästi, sillä keltapaitainen SaiPa nousi ohi.

SaiPa käänsi voimasuhteet päälaelleen KooKoon kanssa. Lappeenrantalaiset olivat vierasareenalle parempia jääkiekkoliigan ottelussa 2—3 (1—0, 1—1, 0—2).
Muistissa olivat vielä kauden kaksi ensimäistä kohtaamista, joissa SaiPa sai selkäsaunan kouvolalaisilta, mutta nyt vieraiden päätöserän kova kiri riitti.

Epäselvä potkumaali

Avausmaalissa KooKoon ex-SaiPa Tomi Leivo ohjasi ja hidastuksen perusteella myös potkaisi kiekon ohi Frans Tuohimaan, kun SaiPan Cody Kunyk istui hyökkäyspäässä ottamaansa jäähyä.
Jostain syystä päätuomari Jari-Pekka Pajula näytti videotarkastuksen jälkeen aloituksen keskelle, ja kotijoukkue nopeaan johtoon 1—0.

Muistissa olivat vielä kauden kaksi ensimäistä kohtaamista, joissa SaiPa sai selkäsaunan kouvolalaisilta.


Seuraava jäähyilijä SaiPasta oli viiden minuutin kohdalla Lasse Lappalainen. Jäähyjen vuoksi ottelun alku meni vierailta ohi, ja KooKoo pääsi helposti otteeseen kiinni.
Pikku hiljaa SaiPa alkoi herätä kamppailuun, mutta avauserässä se ei maaleja saanut aikaan.

Vihdoinkin yv toimi

Toinen erä näytti jo vähän paremmalta SaiPan kannalta, mutta keltapaitojen oman pään sekoilun jälkeen maalintekijä olikin KooKoon Malte Strömwall. Ruotsalainen pääsi kiertymään vapaasti Tuohimaan maalille Per Savilahti-Nagander edestä.
SaiPan neljäs ylivoima toi vihdoin tulosta. Topi Nättinen tälläsi suoraan Lasse Lappalaisen poikittaissyötöstä ja Kunyk ohjasi kiekon ohi KooKoon maalivahdin Juha Järvenpään.

Karvaus tehosi

Päätöserän SaiPa-paine toi lopulta tasoituksen, kun Anssi Löfmanin ketju, jossa laidoilla Joni Nikko ja Roy Radke, pyöritti KooKoon solmuun. Viimeistelijänä lopulta maestro Löfman tyhjiin.
Sen jälkeen paniikki hiipi koko ajan pahemmin kouvolalaisten puseroon, kun SaiPa karvasi korkealta. Kunyk—Jonatan Tanus-akseli hieroi lopulta johtomaalin SaiPalle.
Viimeiset sekunnit KooKoo haki epätoivoisesti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta SaiPa puolusti varmasti ja Tuohimaa hoiti loput.

SaiPan urakkaa helpotti myös se, että joukkue otti nyt selkeästi enemmän aloitusvoittoja kuin vastustaja.