Rankkari lisäajalla pelasti PEPOn Kimpisellä – Isäntien hyökkäyspeli vaikeaa

Jalkapallo: PEPOn maalinteon ongelmat tuottavat päänvaivaa valmentaja Gabri Xatartille.

Kai Skyttä

PEPOn Markus Koistinen yritti haastaa EPS:n Oliver Pettersonia Kimpisen kentällä lauantaina.
PEPOn Markus Koistinen yritti haastaa EPS:n Oliver Pettersonia Kimpisen kentällä lauantaina.

PEPO Lappeenranta koki pettymyksen kotikentällään, kun Espoon Palloseura kävi ryöstämässä pisteen Kimpiseltä maalein 1–1 (0–0).

Toisaalta kotijoukkue voi olla tyytyväinen pisteeseen, sillä kaikkien kolmen karkaaminen Espoonlahteen oli erittäin lähellä.

Tehokkaasti oman maalinsa edustan tukkinut EPS sai vähät maalipaikkansa nopeista vastahyökkäyksistä. Yllättäen syntyi myös vierasjoukkueen johtomaali.

Toni Sjöstedt yllätti kaksikamppailussa vain viisi minuuttia aiemmin kentälle tulleen Jerry Särkän housut kintuissa. Pallon saatuaan Sjöstedt purjehti PEPOn puolustuksen odottaessa ihmettä laukomaan rangaistusalueen rajalta pallon rysään. Ottelua oli tuolloin pelattu 89 minuuttia.

– Tuollaisia maaleja ei vaan saa tulla, PEPOn päävalmentaja Gabri Xatart pyöritti päätään.

Kotijoukkueen pelasti lisäajan neljännellä minuutilla tuomittu rangaistuspotku, jonka joukkueen kapteeni Milos Josimov sijoitti varmasti verkkoon.

– Meidän täytyy saada meidän hyökkäyspelaamistamme paremmaksi. Olemme tehneet kuusi maalia ja niistä kaksi rangaistuspotkusta, Xatart julisti.

Kai Skyttä

PEPOn Alieu Ceesay on joukkueen keskikentän pallonriistäjä.
PEPOn Alieu Ceesay on joukkueen keskikentän pallonriistäjä.

Tuollaisia maaleja ei vaan saa tulla. — Gabri Xatart

PEPOn hyökkäyspelaamista hankaloitti huomattavasti ykköstykki Paul Obin kolmen ottelun pelikielto ja siirto Espanjaan. Obi nähdään vielä tositoimissa paikallisottelussa Kultsua vastaan.

Hyökkäykseen Kotkasta saapunut Tuukka Kurki tuli lauantaina kentälle puoliajalla. Omaan tekemiseensä hyökkääjä ei ollut kovin tyytyväinen, vaikka valmistautumisaikaakin oli vain yhden harjoituksen verran.

– Kotkassa valmentaja kaipasi toisenlaista hyökkääjää. Kun kuulin, että tämä olisi vaihtoehtona, niin oikeastaan vuorokaudessa tein päätöksen. Aika nopeasti tämä lopulta kävi, Kurki kuvasi siirtoaan.

– Me toivomme, että Tuukka tuo laatua meidän hyökkäyspelaamiseen, Xatart esitti toiveensa.

Kultsulla nollaputki

Kultsu FC koki lauantaina kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun FC Viikingit piti pisteet itsellään Helsingin Vuosaaren kentällä lukemin 2–0 (1–0). Kultsu joutui otteluun ilman kapteeniaan ja puolustuksen johtohahmoaan Riku Nurkkaa, joka kärsi yhden ottelun pelikieltoa.

Kultsulla on nyt kaksi viikkoa aikaa punoa voittavia juonia seuraavaan otteluunsa, jossa sen vieraaksi Joutsenon keskuskentälle saapuu Mikkelin Pallo-Kissat.

Luetuimmat