Veera Pirttinen hätyytteli triplatuplaa Lappeenrannan urheilutalolla – Catz kukisti Tampereen Pyrinnön

Koripallo: Catz sai vihdoin kaipaamansa palkinnon kovasta uurastuksestaan.

Kai Skyttä

Veera Pirttinen (kesk.) oli lauantaina jälleen yksi Catzin kantavista voimista, vaikka joutuikin poistumaan loppuhetkillä kentältä törmättyään kipeästi Pyrinnön sentterin Liisa Taposen skriiniin. Arkistokuva.
Veera Pirttinen (kesk.) oli lauantaina jälleen yksi Catzin kantavista voimista, vaikka joutuikin poistumaan loppuhetkillä kentältä törmättyään kipeästi Pyrinnön sentterin Liisa Taposen skriiniin. Arkistokuva.

Catz palasi voittokantaan naisten Korisliigassa lauantaina. Samalla lappeenrantalaisjoukkue kiipesi jälleen pudotuspeliviivan paremmalle puolelle kahdeksanneksi, kun sarjajumbo Tampereen Pyrintö kaatui urheilutalolla pistein 89–72 (53–35).

– Toivotaan, että tämä auttaa meitä henkisesti, kun saimme nyt voiton alle. Meillä on ollut treeneissä jo tosi hyvää tekemistä, ja pelasimme torstaina Espoossakin todella hyvin 30 minuuttia Honkaa vastaan. Pelissämme on näkynyt viikon verran, että olemme ottaneet ison stepin eteenpäin. Tässä on hyviä merkkejä, mutta on aikakin olla, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi.

Catzin parhaana pelaajana palkittu Veera Pirttinen oli lähellä harvinaista triplatuplaa, sillä hän keräsi 17 pisteen ja 12 syötön lisäksi yhdeksän levypalloa.

Catz haki ottelussa heittopaikkansa maltilla ja joukkueelle merkittiinkin peräti 28 koriin johtanutta syöttöä, mikä on Catzin kauden toistaiseksi paras noteeraus.

Tarjoiluista nautti muun muassa Tuulia Timo (20/4/2s), joka onnistui kuudessa kolmen pisteen heitossa.

– Ongelmamme oli puolustukseen paluu, joka oli huonoa, sekä osittain levypallopeli ensimmäisellä puoliajalla. Ero olisi voinut olla tauolla isompikin, Haakana sanoi.

Jordan Jones yksi valopilkuista

Catzin pelintekijä Jordan Jones onnistui (12/2/7s/6 riistoa) onnistui myös hyvin, vaikka olikin Pyrinnön Anni Jämsän sitkeässä puolustuksessa.

Jämsä on kevään 2017 mestari Hyvinkään Pontevasta ja kolminkertainen Korisliigan pronssimitalisti.

Jonesin liike on terävöitynyt kauden edetessä, mikä tuo tehoa kaikkeen hänen tekemiseensä kentällä. Jones luo jälleen myös korintekouhkaa ja vaikeuttaa siten Catzin vastustajien valintoja puolustuspelissään.

Catzin peli hajosi reiluksi viideksi minuutiksi, kun Jones sai neljännen virheensä vain puolitoista minuuttia tauon jälkeen ja istui pitkään penkillä.

Haakana arvioi, että Catzin aiemmat tappiot näkyivät kolmannen jakson alakulossa, jolla joukkue teki ottelusta itselleen turhan vaikean.

– Oli henkisesti aika vaikeita minuutteja, kun vastustaja tuli lähemmäs, vaikka peli oli puoliajalla käytännössä täysin hallussamme.

Penkiltä palattuaan Jones otti homman haltuun ja parsi Catzin pelin jälleen kuntoon johtajan elkein, minkä jälkeen ottelun voittaja oli selvä.

Pyrinnön sentteripeli kunnossa

Pyrinnön hahmo oli nuori sentteri Liisa Taponen (19/13), joka pelasi uransa toistaiseksi tehokkaimman ottelunsa Korisliigassa ja jonka puolustamisessa Catzin Mariah King (10/8/3s) ja Roosa Kosonen (22/5) olivat ajoittain vaikeuksissa.

Taposen suoritusta osasi arvostaa entinen Suomen maajoukkuesentteri ja Pyrinnön seuralegenda Antti Nikkilä, joka korvasi Juri Heinämäen Pyrinnön naisten päävalmentajana vuodenvaihteen jälkeen.

Pyrintö pelasi uhrautuvasti, voitti levypallotilaston 51–35 ja pääsi vapaaheittoviivalle niin usein, että keräsi vapareista 17 pistettä Catzin yhdeksää vastaan.

– Tampere pelasi hyvän pelin, tuli kovaa levareihin ja teki kovia koreja. On myös harvinaista, että joukkue juoksee korin jälkeen niin hyvin kuin Pyrintö, Haakana totesi.

Toisaalta Catz paineisti tamperelaisten pallollisia pelaajia ja peitti syöttölinjoja niin, että Pyrinnölle kertyi 24 menetystä ja kotijoukkueelle 14 pallonriistoa.

Juttua muokattu klo 16.30: Lisätty päävalmentaja Mika Haakanan kommentteja.