Uudella vauhdilla ennätyslukemiin - Saara Lipsasen SM-hopeaan kantaneen ennätysheiton lähtö meni sekuntipeliksi

Lappeenrannan Urheilu-Miesten keihäänheittäjä yrittää rikkoa ensi viikonloppuna Berliinin EM-kisarajaa.

Kai Skyttä

Saara Lipsanen kesti loistavasti painetilan ja kiskaisi viimeisellä heitollaan ennätyksen. Kuva kesäkuulta Marskin kisoista.

Ajatus katkaisi Saara Lipsasen vauhdin ennen Kalevan kisojen naisten keihäsfinaalin viimeistä heittoa. Lipsanen palasi takaisin askelmerkille, kun suoritusaikaa oli enää viisi sekuntia jäljellä.

— Lähdin hitaasti liikenteeseen. Juoksurytmi ei ollut hyvä, ja tuntui, että nyt ei lähde, Lipsanen kertasi kilpailun jälkeen puhelimitse.

Uskoin, että pystyin heittämään pitkälle. — Saara Lipsanen

Palaaminen kannatti. Toisen lähdön päätteeksi Lipsanen lennätti keihään paremmalla vauhdilla uusiin ennätyslukemiinsa (56,66) ja nappasi SM-hopeaa.

— Vähän antoi odottaa pitkää heittoa, mutta onneksi sain sen viimeisellä yrityksellä. Koko kauden on tuntunut, että jossakin vaiheessa rävähtää pidempi heitto. Nyt se tuli hyvään paikkaan.

Lipsasen paras noteeraus ennen viimeistä heittoa oli 52,50. Tasaisesti läpi kilpailun ja koko kauden heittänyt 22-vuotias Lappeenrannan Urheilu-Miesten urheilija luotti itseensä koko ajan.

— Paineen alla lähtee aika hyvin. Uskoin, että pystyin heittämään pitkälle. En niinkään miettinyt, että heitto on viimeinen, sillä jokainen heitto on mahdollisuus.

Viimeisen heiton kaltainen tilanne ei ollut Lipsaselle uusi, sillä vastaava tapahtui myös Pihtiputaalla keihäskarnevaaleissa.

— Silloinkin hain uuden vauhdin ja heitin pisimmän heiton viimeisellä. Aika mielenkiintoista, Lipsanen naurahti.

Ennätystulokseen vaaditaan vielä muutamia lisämetrejä, jotta Berliinin EM-kisaraja (59,00) menisi rikki. Ensimmäisestä aikuisten SM-mitalista iloinneen Lipsasen katse on jo tulevassa. Hänen tarkoituksenaan on yrittää rajan rikkomista ensi viikkona.

— Tilanne on vähän auki. Valmentajani (Olavi Parjanen) kanssa vähän olemme ehtineet siitä puhua. Todennäköisesti kilpailen joko lauantaina Puolassa tai sunnuntaina Helsingissä, Lipsanen valotti.

Naisten keihäskultaa voitti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Jenni Kangas, joka päihitti Lipsasen vajaalla puolella metrillä (57,09). Pronssia nappasi Simpeleen Urheilijoista 2016 Joensuun Katajaan siirtynyt Heidi Nokelainen, jonka tulos oli 53,91.

Eteläkarjalaisväriä nähtiin myös miesten korkeushypyn finaalissa. Savitaipaleen Urheilijoiden Jesse Huttunen sijoittui seitsemänneksi tuloksella 208. Voiton vei kauden parhaallaan Salon Vilppaan Samuli Eriksson (215).