Kasperi Torikan aika SaiPassa on ohi – "Siirto RoKiin teki hyvää"

Mika Strandén

Kasperi Torikka ei vakiinnuttanut paikkaansa SaiPan liigajoukkueessa. Arkistokuva.
Kasperi Torikka ei vakiinnuttanut paikkaansa SaiPan liigajoukkueessa. Arkistokuva.

Puolustaja Kasperi Torikan sopimus SaiPan kanssa on purettu. Torikan, 20, ura jatkuu Mestis-seura Rovaniemen Kiekossa, jossa hän pelasi jo päättyneellä kaudella marraskuusta asti lainasopimuksella SaiPasta.

– Täällä on hyvä ottaa seuraava steppi uralla eteenpäin. Viime kauden alku oli todella haastava varsinkin henkisesti, mutta siirto RoKiin teki hyvää ja peli alkoi taas sujua mallikkaasti, Torikka kerto RoKin tiedotteessa.

Torikka pelasi SaiPassa 35 liigaottelua, mutta päättyneellä kaudella ei ainuttakaan. Mikkelin Jukurien kasvatti pelasi SaiPassa 19 nuorten SM-liigaottelua tehopistein 3+11=14 ennen siirtoaan Rovaniemelle.

RoKissa Torikka pelasi 23 ottelua ja teki niissä 5+10=15 pistettä.

– Torikka on hyvin liikkuva kiekollinen pakki. Sairastelu rikkoi pelirytmiä viime kaudella, mutta hän osoitti olevansa iso apu meidän puolustukselle. Maanläheisenä ja eteenpäin haluavana puolustajana Kasperille on tarjolla isoa ruutua ensi kaudeksi, RoKin päävalmentaja Santeri Immonen kertoo tiedotteessa.

Torikka siirtyi Jukureista SaiPan C-junioreihin vuonna 2014 ja kulki lappeenrantalaisseuran junioripolkua edustusjoukkueeseen asti.

Kaudella 2018–2019 Torikka pelasi Imatran Ketterässä kymmenen ottelua tehoin 1+4=5 ja Savonlinnan SaPKossa neljä pistein 2+0=2.