Ere Laitimo oli sankari kun Karjalan herruus palasi Lappeenrantaan

Minna Mänttäri

Ere Laitimosta tuli ottelun sankari. Arkistokuva lokakuulta.
Ere Laitimosta tuli ottelun sankari. Arkistokuva lokakuulta.

NST palautti salibandyn Karjalan herruuden Lappeenrantaan. Joensuun Josba heräsi taisteluun vasta 3—0 -tilanteessa ja joutui kotimatkalle 7—3 -tappio (3-0, 1-1, 3-2) niskassaan. NST kuittasi näin kauden aloitusviikonlopun 7—5 -tappion Joensuussa.

— Sarja on niin tasainen, että joka pisteellä on iso merkitys. Pelit menevät niin mystisesti ristiin, ettei mitään järkeä, mietti NST:n päävalmentaja Mika Valtonen.

Ensimmäisessä erässä NST teki kentällä mitä tahtoi. Ville Alkin hieno ylivoimamaali 13 minuutin kohdalla vei kotijoukkueen jo 3—0 -johtoon. Alkki toimitti pallon maaliin selin jalkojensa välistä.

Vierasjoukkue heräsi odotettuun kohtaamiseen vasta tässä vaiheessa ja ottelu alkoi vihdoin näyttää hegemoniaottelulle tutulta väännöltä. Hurjasti puskenut Josba sai ensimmäisen osumansa aikaan ottelun puolen välin kohdalla ja päätöserä alkoi 4—1 -numeroista.

—Toiseen erään jotain jäi tuonne koppiin. Ehkä ajateltiin, että noilla maaleilla tehdään pari lisää ja lasketellaan helppoon voittoon, Valtonen pohti.

Musta hetki voitettiin

NST:n kannalta tilanne näytti pelottavalta kun Josba kavensi nopeasti kahden maalin verran. Kotijoukkueen sankariksi nousi Ere Laitimo, joka ensin järjesteli Juuso Kekille maalipaikan ja alle minuuttia myöhemmin laukoi ottelun ratkaisun ylivoimalla. Josballa jäähy jatkuvasta vaarallisesta pelitavasta oli roikkunut ilmassa jo pitkään.

— Musta hetki voitettiin ja loppuhan oli ihan loistavaa taistelua, Laitimo iloitsi.

Jarkko Nurmela upotti vielä illan toisen maalinsa tyhjiin. Upeasti pelannut Laitimo saalisti tehot 2+3 ja oli esimerkillään kääntämässä ottelua NST:lle. 

NST on neljän ottelun voittoputkessa ja nousi sarjassa jo kuudenneksi.

— Tuo tosi hyvin jaksua lisää nyt kun on tullut onnistumisia. Alkukauden vaikean jakson jälkeen nyt on lisäenergiaa, Laitimo kommentoi.

Ensi viikonloppuna NST kohtaa kotikentällä Limingan Niittomiehet sekä SBT Merikosken, jotka ovat sarjataulukon sijoilla neljä ja viisi.

— Nyt tulee ne tiukat jengit, jotka taistelevat samoista pudotuspelipaikoista. Nyt mitataan joukkuetta ja nyt se kevät jo alkaa, Laitimo mietti.

Uusimmat uutiset