Willimiesajojen korttelireitti pidetään tiiviinä ensi kesänäkin —  Miesten eliittikisan lisäksi poljetaan naisten ja nuorten sarjat

Myös seuraavana päivänä ajettavan maantieajon reitti pysyy entisenä.

Matti Oksanen

Kaksipäiväisissä Willimiesajoissa on poljettu ensin korttelikisa ja seuraavana päivänä maantieajo.

Willimiesajot piristävät Lappeenrannan katukuvaa jälleen ensi kesänä.

Mikäli suunnitelmat toteutuvat, kolmannen kerran järjestettävät pyöräilykisat täydentyvät uudella sarjalla.

Näin kisasta tulee enemmän korttelimainen kiihdytys-jarrutus-kiihdytys-kilpailu.

Rakuunamäen ympärillä poljetaan edelleen kortteliajo, mutta pelkän miesten elitesarjan sijaan tarkoitus on ajaa kaksi lähtöä: toisessa ajaisivat naiset sekä 14- ja 16-vuotiaiden poikien sarjat, toinen olisi miesten elitelähtö.

Toisena päivänä ajetaan 135 kilometrin mittainen Saimaa road race -maantieajo entisellä reitillä.

— Suomen pyöräilyunionille on jätetty kilpailuhakemus, että kisat pidetään 21.—22. heinäkuuta, eli samana viikonloppuna kuin viime kerralla, kertoo kilpailunjohtaja Jari Husu Lappeenrannan Pyöräilijöistä.

Tiivis reitti tekee kisasta korttelimaisemman


Kortteliajon reitti on sama kuin viime kesänä, eli Liisankadun mäen päältä puikahdetaan pääportista Rakuunamäelle sisään.

Tiiviimmällä reitillä päätettiin jatkaa, vaikka Valtakadun remontti lieneekin seuraavien kisojen aikaan jo valmis.

— Näin kisasta tulee enemmän korttelimainen kiihdytys-jarrutus-kiihdytys-kilpailu. Reitti toimi ihan hyvin, vaikka aluksi mietimme, tuleeko käännöksestä liian jyrkkä, mutta etuajoneuvona toiminut moottoripyörä ehti hyvin alta pois, Husu kertoo.

Myös maantieajon reitti pysyy entisenä.

Lappeenrannasta lähtevän kilpailun ensimmäinen välikiri on Lemillä reilun 40 kilometrin jälkeen. Sen jälkeen mennään Taavetti—Savitaipale-tietä pitkin Savitaipaleelle, jossa on toinen välikiri.

Kolmas välikiri on Taipalsaarella Saimaanharjun kyläkeskuksessa, ja maalipaikka on Rakuunamäen Adolf Ehrnroothin aukiolla.

Hyvät kisat houkuttelevat kilpailijoita


Viimeksi maantieajo oli kansallisen maantiecupin osakilpailu, mutta vielä epäselvää, millaisessa muodossa cup ensi kesänä kokonaisuudessaan järjestetään.

Husu luottaa, että maan kärkipolkijoita saadaan mukaan, vaikka Lappeenrannassa ei cup-pisteitä jaettaisikaan.

— Järjestämme niin hyvät kisat, että meille tulee ajajia, vaikka emme olisikaan cupin osakilpailu.

Nimilistoista ei pysty sanomaan vielä mitään, koska kilpailukalenteri ei ole valmis.

— Aika paljon sanelee se, mitä kisoja on päällekkäin Ruotsissa ja Virossa. Ihan samoina viikonloppuina on yksi Viron merkittävimmistä pyöräilytapahtumista, Lauri Aussin muistoajo, mutta uskon, että Suomen kärkiporukka on meillä ajamassa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat