Catzin Curtyce Knox lähti Suomeen, vaikka ikävöi tytärtään — "Agenttini sanoi, että ensi kaudeksi voi olla vaikea löytää pelipaikka, jos olen koko kauden pelaamatta"

Täydellinen välivuosi olisi saattanut olla koripallouran kannalta tuhoisaa. Catzilla on kuukausi aikaa laittaa paketti kasaan, ennen kuin pudotuspelit alkavat.

Kai Skyttä

Catz-luotsi Mika Haakana avasi Curtyce Knoxille heti ensimmäiset sivut joukkueen pelikirjasta, kun tämä saapui Lappeenrantaan. Catz kohtaa tärkeässä vierasottelussa tänään Kouvolan Kouvottaret ja Knox on heti kokoonpanossa. Ensimmäisessä ottelussa peliaikaa on luvassa varovasti, todennäköisesti muutaman minuutin verran.
Catz-luotsi Mika Haakana avasi Curtyce Knoxille heti ensimmäiset sivut joukkueen pelikirjasta, kun tämä saapui Lappeenrantaan. Catz kohtaa tärkeässä vierasottelussa tänään Kouvolan Kouvottaret ja Knox on heti kokoonpanossa. Ensimmäisessä ottelussa peliaikaa on luvassa varovasti, todennäköisesti muutaman minuutin verran.

Curtyce Knox käveli Pallon liikuntahalliin keskeltä räntäsadetta.

Matka Texasin Houstonista oli pitkä, mutta Catzin uusi amerikkalaisvahvistus pelaa ensimmäiset minuuttinsa heti tänä iltana Kouvolassa, ellei aikaerorasitus osoittaudu liian kovaksi.

Tuntui vaikealta jättää hänet, mutta hän on tulossa käymään täällä myöhemmin. — Curtyce Knox

Knox, 24, tarttui Catzin heittämään täkyyn, vaikka hänen ei pitänyt pelata tällä kaudella missään.

— Minulla on kolmevuotias tytär. Halusin olla hänen kanssaan, mutta agenttini sanoi, että ensi kaudeksi voi olla vaikea löytää pelipaikka, jos olen koko kauden pelaamatta. Tuntui vaikealta jättää hänet, mutta hän on tulossa käymään täällä myöhemmin. Siskoni pitää hänestä nyt huolta.

Knox sai 21-vuotiaana lapsen poikaystävänsä, entisen NFL-pelaaja Kevin Shortin kanssa.

Kiitos tietotekniikan, nuori äiti valmistui yliopistosta diplomi toisessa kädessä, Haven-tytär toisessa. Koripallourakin jatkui. Knox piiskasi itsensä pelikuntoon kuntopyörän selässä.

— Pelasin kuusi viikkoa sen jälkeen, kun hän oli syntynyt. Tulin takaisin huomattavasti paremmassa kunnossa.

Viime kaudella Israelissa

Texas A&M University -yliopiston kasvatti pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa ulkomailla. Knox edusti israelilaista Bnei Yehuda Tel Avivia.

— Se oli hyvä kokemus. Urheilijana pääsin matkustamaan, pelaamaan valtameren toisella puolella ja tapaamaan uusia ihmisiä. Nautin siitä.

Loppukauden seuraksi hänellä oli muutama vaihtoehto.

Catz vaikutti laadukkaimmalta nipulta, minkä lisäksi joukkueessa oli valmiiksi kaksi amerikkalaista pelaajaa. Sekä Valencia McFarlandia että Aleighsa Welchia vastaan Knox pelasi yliopistovuosinaan.

— Päätin tarttua tilaisuuteen ja viimeistellä kausi tässä joukkueessa.

Catz hankki Knoxin tuomaan leveyttä kokoonpanoon ja tasoittamaan pelintekijä McFarlandin kantamaa kuormaa.

— Sitä kautta saamme McFarlandistakin toivottavasti vielä enemmän tehoja irti, päävalmentaja Mika Haakana sanoo.

Pelaa molempia paikkoja takakentällä

Knox pystyy pelaamaan takakentällä molempia paikkoja, pelintekijää ja heittävää takapelaajaa. Viimeisenä yliopistovuotena hänen syöttökeskiarvonsa 8,9 oli koko NCAA-sarjan paras.

Haakana odottaa, että Knox on hyvä toimittamaan palloa sisäpelaajille, kuten Lena Reshetkolle. Palloscriineihin Knox tuo yhden vaihtoehdon lisää. Myös heittokäden pitäisi olla vähintään kohtalainen.

— Emme odota mitään superratkaisijaa, joka heittää 24 kertaa pelissä, vaan perushyvää tekemistä.

Materiaalin kapeus on näkynyt Catzin otteissa tällä kaudella. Vanha mestaruusrohmu on naisten korisliigassa viidentenä. Lappeenrantalaisilla on kuukausi aikaa saada paketti kasaan, ennen kuin pudotuspelit alkavat.

— Jos onnistumme siinä, meillä on hyvä sauma tapella mestaruudesta, Haakana näkee.