Miksi Lappeenrannan urheilutalon ampumaradan uutta lattiaa hiotaan parhaillaan, liikuntatoimen kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakari?

mIKA sTRANDÉN

Lappeenrannan urheilutalon sisäampumaradan lattia kiilteli uutuuttaan 19. marraskuuta, mikä osoittautui huonoksi asiaksi.
Lappeenrannan urheilutalon sisäampumaradan lattia kiilteli uutuuttaan 19. marraskuuta, mikä osoittautui huonoksi asiaksi.

Lappeenrannan peruskorjatun urheilutalon sisäampumaradan käyttöönotto on viivästynyt.

Urheilutalon palloiluhalli ja yleisurheilusuora otettiin käyttöön 9. joulukuuta, mutta jo tuolloin todettiin, ettei ampumarata ole vielä täysin valmis.

Urheilutalon ja keilahallin peruskorjaus maksoi yhteensä noin 13,4 miljoonaa euroa. Ampumarata sijaitsee urheilutalon alimmassa kerroksessa ja sen pinta-ala on 653,5 neliömetriä.

Miksi sisäampumarata on yhä suljettu ja milloin se otetaan näillä näkymin käyttöön, liikuntatoimen kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakari?

— Uusi lattiapinnoite oli vääränlainen. Lattia oli tehty kiiltäväksi, mistä uudet, hyvät valot heijastelivat. Se häiritsee ammuntaa. Siellä on itse asiassa tällä hetkellä hionta meneillään. Lattia lakataan himmeäksi viikonlopun aikana. Ensi viikolla se pystytään ottamaan käyttöön.

Onko talon käyttöönoton jälkeen ilmennyt muita korjausta vaativia seikkoja?

— Ainahan kaikkea pientä löytyy tällaisen peruskorjauksen jälkeen, kun paikka otetaan käyttöön. Ei mitään radikaalia, vaan väliovien säätöä ja vastaavaa.

Palloiluhallin katosta roikkui peruskorjauksen jälkeen punainen ämpäri, joka herätti huomiota ja hilpeyttä hallin kävijöissä. Miksi ämpäri oli katossa?

— Se oli varmistusämpäri. Sieltä tippui vettä parketille, kun joulun alla tuli kovat rankkasateet. Laitoimme ämpärin sinne varmuuden vuoksi. Viasta laitettiin tieto eteenpäin. Katolla tehtiin loppuvaiheessa vielä kotelointeja ja voi olla, että vettä oli ehkä jäänyt sinne silloin.

— Yksikin pisara kentän pinnassa voi aiheuttaa liukastumisen. Emme ole vielä ottaneet ämpäriä pois ennen kuin käymme katsomassa, ettei siihen ole varmuudella tullut enää yhtään vettä.